På Aarhus Teater skal der i bogstaveligste forstand åbnes låger, nu hvor julen igen banker trofast på decembers vinterdør. Ud af lågerne springer en ny fortolkning af H.C. Andersens eventyr Snedronningen.

Som en slags Alice i eventyrland kommer Gerda på dannelsesrejse. Hun må så mange strabadser igennem for til sidst at møde Snedronningen ved verdens ende. Om det lykkes hende at redde lille Kay, vil jeg ikke røbe her, men blot konstatere, at man er i kært og hyggeligt selskab på vejen. Fortællingen bliver desuden fint akkompagneret af en god variation i scenografiens virvar af skabe og låger.

Replikkerne i denne uropsætning er en smule teatralske i tonen, hvilket skaber en lidt højtidlig virkning, men desværre også en smule distance til tilskuerne. Snedronningen er kold, men bliver, efter min smag, mere skinger end uhyggelig. Dog er det især værd at bemærke Kragen, der spilles finurligt og sørgmuntert af Holger Østergaard, samt Lise Koefoed, der i skikkelse af den modige Gerda, virkelig rammer de yngste blandt publikum med troværdig charme og sødme.

Musikalsk set er Snedronningen en dejlig oplevelse, med levende musik fra balkonen, og gode solistpræstationer.

Selv om forestillingen til tider var lidt krævende at forstå for de yngste, medvirkede den til, at de fik brug for deres fantasi. Spørgelysten og snakken bagefter var der bestemt ikke noget i vejen med.

Snedronningen på Aarhus Teater spilles til og med den 20. december 2015 – Læs mere her.

Instruktør: Geir Sveaass
Medvirkende: Lise Koefoed, Nicklas Søderberg Lundstrøm, Nanna Bøttcher, Inge Sofie Skovbo, Mette Døssing, Holger Østergaard, Christian Hetland, Kjartan Hansen, Julie Buch-Hansen.