‘Sommeren uden mænd’ er en menneskelig fortælling om at være i en krise og om at prøve at komme ud af den.

Omdrejningspunktet i ‘Sommeren uden mænd’ er Mia – en midaldrende kvinde – der er blevet forladt af sin mand Boris efter 30 års ægteskab. Hun er dybt kriseramt, og i sin desperation søger hun hjem til sin barndomsby, hvor hun kæmper med sine længsler og afsavn.

Vi møder et hav af kvinder i alle aldre ligefra de unge skolepiger, den unge nabo-mor til den oldgamle Abigail på 97 år. Det er fascinerende hvordan Tammi Øst, Ulla Henningsen og Marie Bach Hansen på skift springer ind og ud af de mange kvinderoller, frem og tilbage i tiden, op og ned i tempoet og humøret.
Du skal som publikum holde tungen lige i munden for at følge med i handlingen.
‘Sommeren uden mænd er mesterligt instrueret og fantastsisk velskrevet.

Selvom der på scenen udelukkende står tre talentfulde kvinder, så spiller Mias mand Boris også en stor rolle, og han er meget til stede både i diskussioner, drømme og via en mailkorrespondance.
Midt i alt alvoren er der dog også plads til en masse humor og ironi. De tre stærke skuespillerinder supplerer hinanden eminent godt. På skift får de både publikum til at grine og føle smerte.

Scenografien og lyssætningen er imponerende fremført – utroligt hvad man kan med flyttekasser. I første agt sidder de tre kvinder foran hver deres stabel, og rekvisitterne vælter op af kasserne. I anden agt er der bygget en utrolig mur, der giver skuespillerene uanede muligheder for visuelt at springe, kravle og løbe rundt mellem de komplekse relationer og historier.

‘Sommeren uden mænd’ spiller på Republiques store scene frem til 12. december 2015.

Instruktør: Peter Langdal
Medvirkende: Tammi Øst, Ulla Henningsen, Marie Bach Hansen
Foto: Per Morten Abrahamsen