That Theatre Company har underholdt og udfordret sit københavnske publikum i mere end 25 år med forestillinger spillet på engelsk. Turen er kommet til Harold Pinters absurde komedie ´The Dumb Waiter´ fra 1957. Stykket er ikke nyt for That Theatre Company. Allerede i 2007 spillede kompagniet stykket med Ian Burns og Tom McEwan i de to hovedroller.

Ian Burns er stadig med, men hans medspiller er Lars Mikkelsen, der et kort øjeblik har forladt filmlærredet og sneget sig ind i på en levende scene.

Komponenterne for en forestilling, der lykkes, er massivt til stede. Ian Burns og Lars Mikkelsen er et drømmeteam. De er begge sværvægtere indenfor deres fag, de har en tekst skrevet af en senere Nobelprismodtager, og endelig egner Krudttøndens teaterrum sig fortrinligt til at agere en kold og klam kælder med sine mørke vægge og et til lejligheden anlagt flisegulv.

Scenen er sat for de to lejemordere Ben og Gus, der har været på job. De befinder sig i føromtalte kælder og afventer en ny ordre. Gennem deres samtale konkluderer de, at kælderen ligger i en ejendom i Birmingham, så Gus vil gerne ud at se Aston Villa spille en kamp.

Konversationen mellem de to kældermennesker er absurd dagligdags taget i betragtning af, at de lige har slået en pige ihjel. Især Gus spillet af Ian Burns er voldsomt utilfreds med indkvarteringen. Der er ikke rent sengetøj på de to spartanske senge, de har ikke penge til gasmåleren, så de kan ikke lave te. Ben spillet af Lars Mikkelsen tager hele situationen mere roligt og bliver irriteret på sin makker. Ben er cool, men det irriterer ham dog grænseløst, at hans læselampe ikke kan reguleres, som han ønsker det. Han vil bare læse sit magasin med lys på.

Ian Burns er presset og nervøs og bare det at snøre sine sko er et udstyrsstykke, ligesom at binde slips er en udfordring af de større.

Lars Mikkelsen har i forestillingens anledning lært sig den mest fantastiske cockney-accent. Det er imponerende, og han falder ikke ud af den en eneste gang.

Ben og Gus har problemer med deres interne relation og magtspillet mellem dem. De har dog en autoritet over dem, som skal give dem deres næste job. Og så er der køkkenelevatoren, som sender beskeder til dem om levering af mad.

Ian Burns og Lars Mikkelsens samspil er forrygende. Den er som en maggiterning af erfaringer, der sprudler ud af dem. Hele foretagendet er isnende og absurd morsomt. Vi afslører ikke slutningen. Der skal lyde en stor opfordring til at gå ind og opleve denne lille perle i Barry McKennas instruktion selv.

The Dumb Waiter på Krudttønden

Medvirkende: Lars Mikkelsen og Ian Burns
Instruktør: Barry McKenna
Dramatiker, forfatter: Harold Pinter
Producent: That Theatre Company
Arrangør: That Theatre Company

Varighed: 1 time og 5 minutter uden pause

Spilleperiode: 27. september til 21. oktober 2023