”Is your lover coming today?” The pinter classic The Lover hits off with this question filling the air. As surprising as it may seem, this is asked within the close relationship of a man and a woman. When the wife goes to work, the husband gets visited by his lover – but not in secret. This is a story about marriage and unfaithfulness is willingly brought into the relationship. But as expected from a Pinter play, there is more to it….”

Sådan introduceres publikum til The Lover – den seneste forestilling på House of International Theatre, der holder til oppe under taget i HUSET i Rådhusstræde i det centrale København. Det er ikke tilfældigt, at indledningen er på engelsk. The Lover er et engelsk teaterstykke, og der spilles på engelsk.

Jeremy Thomas-Poulsen har taget Harold Pinters stykke fra begyndelsen af 1960-erne under kærlig behandling. Jana Pulkrabek og Tom Hale er de medvirkende i dette ægteskabsdrama, der udspiller sig i parrets soveværelse. Rollerne er især for den tid ikke traditionelle. Han er hjemmegående og trasker meget af tiden rundt i en rød slåbrok med blomster, mens hun er noget stort i en bank i det centrale London, må man forstå. I hvert fald drager hun afsted på arbejde iført elegant nålestribet buksesæt.

Jane Pulkrabek ser fantastisk ud, når hun køligt spørger til sin mands elskerinde, og Tom Hale er sød som den lidt vattede ægtemand.

Hele foretagendet fremstår umiskendeligt engelsk, og selv om parret har en bærbar computer, er der en fornemmelse af, at vi alligevel er tilbage til den tid, hvor stykket blev skrevet.

Der hverken kan eller skal afsløres for meget om handlingen, da det vil ødelægge oplevelsen og pointen. Det kan dog fortælles, at parret her i dette forstadsmiljø er ekstremt høflige over for hinanden og taler om deres seksuelle eskapader, som om de talte om vejret, og om hvad de skulle have til middag.

Det er sjovt, og ironisk og det giver en særegen stemning til betragteren om, at man ikke helt ved, hvad der er sandt. Ingen og intet er helt, hvad de/det giver sig ud for at være, og det opklares aldrig til fulde. Det er ikke underligt – stykket er af en af det absurde teaters mestre.

Det er herligt, at der midt i København er sådan et stemningsfuldt åndehul, hvor der spilles teater på engelsk, og den lille black box scene egner sig godt til dette lille kammerspil.

Spiller på engelsk

Medvirkende: Jana Pulkrabek, Tom Hale

Instruktør: Jeremy Thomas-Poulsen
Lysdesign: Paul Damade
Stage Manager: Angelique Giroir

Produceret af: Manusarts, Down The Rabbit Hole Theatre

HUSET-KBH, Rådhusstræde 13, 4.sal, 1466 København K.

Varighed: 1 time

Spilleperiode: 30. januar til 3. februar.