Hvordan er det at være teenager? Hvilke tanker og problemstillinger står ungdommen med og overfor? Svaret på mange af disse spørgsmål bliver besvaret i teaterstykket `Til Ungdommen` på Teater V i Valby.

Forfatteren Linn Skåber har spurgt en masse norske teenagere om livet, bumser, fred og savn. Ud fra deres svar har hun skrevet bogen ´Til Ungdommen`, som allerede er blevet solgt i mere end 100.000 eksemplarer.

Teaterdirektør Pelle Koppel har oversat, bearbejdet og iscenesat teksterne fra bogen og har skabt et fremragende scenisk univers på Teater V. I forestillingen gives en individuel scenestemme til teenagere, der ikke altid har nemt ved at forholde sig til den forandringstid, som teenagetiden mildt sagt er.

Kulisserne er helt enkelt holdt. En bagvæg med kun ét fotografi skaber rammerne for monologens univers. Enkeltheden i kulissen fungerer rigtig godt, og på den måde kommer ”teenageskuespillerne” fuldstændig i fokus.

5 skuespillere fremsiger ”deres” individuelle meget velskrevne historier som monologer. Enkelte gange er de alle på scenen i en samlet historiefortælling. I rollen som teenagere er de 5 voksne skuespillere Lue Støvelbæk, Malaika Berenth Mosendane, Lukas Taya, Nanna Eide og Thomas Diepeveen yderst troværdige og ægte. ”Teenageskuespillernes” individuelle påklædning, mimik, dans og fremstilling af hver enkelt teenagehistorie er direkte, overraskende og ofte en meget ”rå” fortælling. Historiefortællingen formidles, således at man som publikum både griner, smiler, nikker genkendende eller forbavses, men samtidig skabes der også et rum for forståelse.

Skuespillerne lever sig utrolig godt ind i rollerne og teenagekaraktererne, at man som publikum tror, at skuespillerne maksimum må være mellem 16-20 år. De er dog alle i midt-slut 20erne. Hvilket kommer som noget af en overraskelse, og i sig selv er det en understregning af, hvor dygtige disse stjernefrø af skuespillere er.

Der er ingen tvivl om, at man på denne premiereaften som publikum bliver præsenteret ikke kun for en betagende teateraften. Oplevelsen lægger op til eftertænksomhed, refleksion og en tur ”down memory lane” til ens egne teenageår. Samtidig er det også en introduktion til morgendagens nye unge skuespillertalenter.

Forestillingen `Til Ungdommen` er bestemt for alle, både dem, der har været igennem teenageårene, og dem som er der lige nu. Oplagt vil det være at tage sit teenagebarn med i teateret og få en større forståelse for ungdommens kvaler og forhåbentligt en god snak med dit teenagebarn.

Medvirkende:

Lue Støvelbæk, Malaika Berenth Mosendane, Lukas Taya, Nanna Eide, Thomas Diepeveen.

Manuskript: Linn Skåber

Iscenesættelse, oversættelse og bearbejdning: Pelle Koppel

Komponist: Marcus Aurealius Hjelmborg

Scenografi: Pelle Koppel og Kristian Hegner Specht

Koreografi: Pelle Koppel i samarbejde med de medvirkende

Snedker: Kurt Falk Andersen

Lysdesign: Kristian Hegner Specht

Varighed: ca. 80 minutter

Spilleperiode 13. november til 4. december 2021