To på tur er et stykke, der handler om at gribe dagen og chancen og, om at sammen er vi stærkere. 

Meget selvmodsigende er historien om de to gamle, terminalt syge mænd en livsbekræftende fortælling om at suge marven ud af livet, om at få det hele med. Godt nok har de ikke langt igen, de to gamle mænd, men de gider ikke tilbringe deres sparsomme tid i en hospitalsseng, så de drager ud på den sidste tur. 

Tonen er munter og luften emmer af galgenhumor, når de to gamle mænd i skikkelse af Kurt Ravn og Peter Schrøder driller hinanden, mens de er på en fælles mission uden mål og med, bare væk fra sygehuset og det kolde sundhedspersonale. Retningen er underordnet og afgøres af de mennesker, de møder på deres vej. Kristine Yde og Paw Henriksen, der tilsyneladende legende let skifter mellem karaktererne, spiller alle de forskellige mennesker.  

Det er garvede kræfter, der spiller de to gamle mænd, og de bakkes fornemt op af de yngre, så stykket får humor, lethed og elegance hele vejen igennem. Karaktererne har ikke umiddelbart så megen dybde, men efterhånden som trylleæsken åbnes, får vi indsigt i de to mænds liv med sorger og glæder. 

Scenografien er forholdsvis enkel og består af en stor kasse med låger og to små bænke. Den store kasse på scenen er omdrejningspunktet for de to mænds tur, for her åbner der sig døre til nye lokationer, som de kan bevæge sig mellem. Som i en slags laterna magica eller en trylleæske skiftes der mellem scenerne, når de to møder nye mennesker, der er afgørende for deres tur. Æsken og det, at de to er taget på tur i pyjamas i november måned, virker surrealistisk, og det giver hele stykket et skær af magi og eventyr. 

”To på tur” turnerer i hele landet fra den 20. februar til den 15. april 

Dramatiker: Samuel Benchetrit 

Oversættelse og dramaturgi: Ninette Mulvad 

Instruktion og oversættelse: Geir Sveaass  

Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Kristine Yde og Paw Henriksen 

Scenografi: Marianne Nilsson 

Lysdesign: Baard Nilsson 

Lyddesign: Steen Larsen 

Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz