‘Ugens Rapport’ som teater på Store scene i Skuespilhuset?

Seriøst?

Ja dybt seriøst – og helt igennem en virkelig gennemarbejdet forestilling.

Vi er tilbage i 70’ernes røgfyldte redaktionslokaler, hvor de helt store armbevægelser dominerer. Kurt Thybo er Danmarks bladkonge som chefredaktør på ‘Ugens Rapport’, der på rigtig gode uger sælger mere end 200.000 eksemplarer.

Mads Rømer Brolin-Tani er formidabel i rollen som Kurt, der med sine kilometerlange monologer kan tage pusten fra sine ansatte og med sin timing og charme betage publikum på samme tid. Han er flot, har ordet i sin magt – intet lader til at kunne slå ham ud – lige indtil det hele ramler.

‘Ugens Rapport’ er den fascinerende historie om en ambitiøs mands storhed og fald. Og både Kurt Thybo og historien er fascinerende.

Thomas Bendixen har iscenesat ‘Ugens Rapport’ med et stjernebesat cast, der leverer den ene kraftpræstation efter den anden.

Stine Schrøder Jensen skildrer redaktionens eneste kvindelige ansatte Bitten og den lidt mere leverpostejfarvede Karen fra analyse. Hun er skarp, rapkæftet og hysterisk morsom. Stine har en sjælden grad af autencitet over sig, uanset hvilken rolle hun spiller.

Det er befriende at opleve Johanne Louise Smidt som Kurts labre kone Marianne. Hun er det perfekte match, hun er stærk, grænsesøgende, omsorgsfuld, men hun har også ben i næsen og stiller krav. Johannes forståelse for timing er enestående og hun er overbevisende hele vejen igennem.

Som skrevet, så er listen af skuespillere med stærke præstationer lang. Man får virkelig lyst til at have været en flue på væggen under dramatiker Andreas Garfields udarbejdelse af manuskriptet. For det er som om, at helhedsoplevelsen er sammensat af fine perler på en snor, der bare står i kø for at afløse hinanden.

Jonathan Bergholdt Jørgensen spiller Castella, der skriver de lumre grå sider. Casper Crump har et fantastisk dejligt temperament i rollen som Max og Sigurd Holmen Le Dous får med sit rolige gemyt en blandet modtagelse som den nyansatte tidligere billedbladsjournalist Carl.

‘Ugens Rapport’-redaktionen er en pallette af farverige eksistenser.

Kenneth M. Christensen er en stor og stærk mand og han er en ligeså stor og stærk skuespiller, som skildrer Freddy Wulff – redaktionens store eventyrer. Hans energi brager igennem når han flyver og farer rundt på scenen i et hæsblæsende tempo – dybt imponerende.

Og mine damer og herrer apropos imponerende – I rollen som Viffert må vi klart give en stående applaus til Mikkel Arndt der i det ene syretrip efter det andet stepper rundt i sin egen lille boble og i den grad brænder sit lys i begge ender. Skæbnen er trist, men skildringen umanerligt morsom.

Hvis man er i tvivl om hvor vidt, der kan laves finkulturelt teater ud af noget af det mindst finkulturelle der findes, så må vi hermed feje alt tvivl til side. ‘Ugens Rapport’ er en af de mest underholdende forestillinger du kan støve op netop nu. Skuespilhusets store scene giver plads til Kurts store armbevægelser og scenografien forstærker – om muligt – skuespillernes præstationer. De to timer og 35 minuter flyver afsted.

‘Ugens Rapport’ spiller frem til 4. juni på Store Scene i Skuespilhuset.

Dramatiker: Andreas Garfield
Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Medvirkende: Mads Rømer Brolin-Tani, Stine Schrøder Jensen, Mikkel Arndt, Kenneth M. Christensen, Johanne Louise Schmidt, Jonathan Bergholdt Jørgensen, Casper Frederik Dyhr Crump, Sigurd Holmen Le Dous, Morten Christensen

Band: Martine Madsen, Eva Skipper, Sarah Ziebe

Scenografi og kostume: Palle Steen Christensen
Lysdesign: Clement Irbil
Ide: Jakob Weis