‘Ultra’ er en flot danseforestilling, der opsluger sit publikum med deres fantastiske timing, kropslige bevidsthed og perfektion.


På scenen står ti dansere klædt i sort. De starter med at flyde sammen hen over gulvet, som en stor klump modelervoks. Scenerne tager hurtigt hinanden, og der eksperimenteres med tempo og puls. Koreograf Martin Forsberg har virkelig haft sit for med at skabe denne visuelle og nærmest drømmende oplevelse.

På scenen står fyrre hvide stole, og i midten ligger en stor hvid madras. Det ser legende let ud, når danserne løber ind mellem hinanden, og skaber kropslig kunst, og samtidig laver mønstre med stolene. Det kræver virkelig koncentration og præcision og fornemmelse for scene og meddansere. En fantastisk oplevelse.

Lydsiden står de ti medvirkende, for det meste, også selv for. På forunderlig vis er det med til at styre pulsen hos publikum nøjagtig, som var det en Hitchcock-film.

‘Ultra’ varer 60 minutter, og det er en perfekt længde. Kun ganske få gange trækkes en scene lige et par minutter for længe. Der er tid til, at fordybe sig i det man ser, alt efter hvor visuel publikum er.

Gå ikke glip af ‘Ultra’. De spiller i dansehallerne i København frem til lørdag den 9. april 2015, hvorefter de tager på tour rundt i landet.

Kompagni: Fors Works
Koreograf: Martin Forsberg
me dvirkende: Jernej Bizjak, Samuel Denton, Joel Fritzon, Snorre Jeppe Hansen, Nathanael Larsson, David Price, Louis Richard, Antoine Roux-Briffaud, John Wannehag, Declan Whitaker