Det flydende Teater er igen i år gået på land og spiller i parken ved Sophienholm Kunsthal med udsigt til Bagsværd Sø, hvor Nikolaj Heiselberg Trap har bygget en scenografi af træ tilpasset terrænet ned til søen og med parkens hvide bro som del af kulissen.

Her udspiller kammerspillet ´Valkyriens Kamp´ sig under åben himmel. Det handler om Thit Jensen (1876 til 1957), der i sin samtid chokerede med foredrag om kvinders ret til prævention og ret til at arbejde og skrive. Hun var inspireret af at have været vidne til, at hendes mor udholdt 12 børnefødsler, der havde kostet hende sprængte trommehinder og en alvorlig rygskade, der gjorde, at hun skulle bære jernkorset resten af livet.

Ikke underligt at så begavet og reflekteret en person som Thit Jensen havde en sammensat personlighed. Kantetheden kostede i det private liv ægteskabet med den 11 år yngre Gustav Fenger, men som resulterede i bogen ´Den erotiske hamster´ om det havarerede ægteskab. Det kom også til et brud med hendes Nobelprisvindende bror Johannes V. Jensen, der blev understøttet økonomisk, mens Thit måtte bo på et pulterkammer i København.

Ene Øster Bendtsen portrætterer Thit Jensen, og hun gør det fantastisk. Hun får alle lag af personligheden med. Der er indignation og overbevisningen om, at hun har ret, og at hun ikke skal bøje af på noget tidspunkt – hverken i den offentlige debat eller i privatlivet. Der skal kæftes op, koste hvad det vil. Som forestillingen skrider frem, bliver Thit Jensens synspunkter på et tidspunkt så rabiate, så vi på tilskuerrækkerne fniser forlegent.

Ånderne og stemmerne er med Thit Jensen hele livet, og i forestillingen åbenbarer de sig via musikerne Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow. Vil Thit have laurbær eller roser, synger de hviskende. Det ender altid med laurbær, men Thit er i tvivl. Roser ville have været dejligt. Marie Louise von Bülow har skrevet musik og tekst, og det er på en gang melodisk, tyst og mystisk.

Søren Bang Jensen spiller både Johannes V. Jensen, som han formår at ligne på en prik, og han er ægtemanden Gustav Fenger. Malin Rømer Brolin Tani spiller både Johannes V. Jensens elskerinde og senere Thits bedste veninde, tandlægen Johanne. Både Malin Rømer Brolin Tani og Søren Bang Jensen er dejligt fysiske, og det er oplagt at koreograf Jannik Elkær har arbejdet med de to.

Det er forestillingens store styrke, at der ikke tegnes et udelt heltindebillede af Thit Jensen. Hun var en personlighed på godt, men bestemt også på ondt, når den ceruttyggende dame bliver en hel del for meget.

Forestillingen spiller på udvalgte dage til 13. august ved Sophienholm og drager derefter på turné.

Valkyriens Kamp

Medvirkende: Ene Øster Bendtsen, Malin Rømer Brolin Tani, Søren Bang Jensen, Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann og Julie Petrine Glargaard
Komponist og sangtekstforfatter: Marie Louise von Bülow
Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap
Koreograf: Jannik Elkær
Rekvisitør: Luise Skov
Lyddesigner og afvikler: Janus Jensen
Lysdesigner turné: Andreas Buhl
Bygger: Nikolaj Heiselberg Trap
Skræddere: Maria Teudt + Sara Steen Andersen
Produktionsleder: Anna Sofie Rimestad
Kreativ producent: Christine Worre Kann

Genre: Musikforestilling
Varighed: ca. 75 minutter uden pause

Spilleperiode: 30. juni til 13. august i parken ved Sophienholm Kunsthal, hvorefter forestillingen drager på turné.