Med sans for detaljen og evnen til at lytte og observere, står det unge multitalent Lukas Birch bag bogen ’Livsvidner’. En skøn samtalebog, hvor Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard folder venskabet ud og lader os alle komme med bag kulissen.

Det føles lidt som at være inviteret til en virkelig hyggelig kaffeaftale, hvor de medvirkende levende fortæller og beretter. Hver side gør kaffeaftalen lige lidt mere hyggelig og oplysende, og når man runder sidste side bliver man næsten ærgerlig over, at der ikke er mere tilbage.

Med lige dele selvironi og kærlighed til hinanden og deres fælles fag, fortæller Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl om revyerne, scenerne, filmene og ikke mindst folkene bag. Sammen mindes de blandt andet trekløveren med Claus Ryskjær, afskeden med blandt andre Dirch Passer og Preben Kaas og ser blandt andet også ind i mediernes behandling af dødsfaldene og ikke mindst eftertidens billede af personerne og deres liv – på godt og ondt.

Bogen er både underholdende og seriøs, når vi får indblik i et langt arbejdsrelateret venskab, som ikke har rakt særlig meget ind i privatlivet, men som alligevel har resulteret i en ubetinget loyalitet og skænderier. Det bemærkelsesværdige er netop de to hovedrolleindehaveres forskelligheder; hvor Ulf er mere rolig og perfektionistisk er Lisbet rodet og impulsiv men med sans for detaljen og besidder en enestående sans for at sætte gang i festen.

Lige som på scenen spiller Ulf og Lisbet hinanden gode, og samtalerne tager ofte en noget anden drejning, end der egentlig er lagt op til, hvilket i den grad bidrager til bogens humor. Og humor og anekdoter er nok netop bogens vigtigste ingredienser; et dejligt, morsomt, reflekterende og rørende tilbageblik på livet i underholdningsbranchen og det, at være hinandens livsvidner, når alle andre falder fra.

’Livsvidner – Gud lever de endnu?’

En samtalebog med Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl i samarbejde med Lukas Birch

Forlag: Lindhardt og Ringhof