Danmark kan bryste sig af at have haft et væld af dygtige, stærke kvindelige skuespillerinder gennem tiden. Dem vi husker og elsker og vel nærmest føler vi kender, fordi de så ofte er dukket op i vores stuer en lørdag aften.

Men kender vi dem i virkeligheden? Jacob Wendt Jensen er myreflittig og er netop nu aktuel med bogen om en af dansk films største divaer – Judy Gringer. Men hvor meget diva er der egentlig over 1960’ernes smukke og barmfagre blondine? Bogen med titlen ‘Judy Gringer – En sexbombes bekendelser’ tegner et billede af en dygtig, pligtopfyldende og dybt professionel kvinde, der har arbejdet med de store og kæmpet med lidt af hvert, men ikke mindst tegner den et billede af en kvinde, der trods succes er meget ydmyg og husker enhver detalje fra hendes mange roller på alt lige fra film til revy og teater.

Bogen er skrevet, som man tænker Judy fortæller, hvilket gør den levende. Vi føres igennem alt fra flugten under 2. verdenskrig til optagelse på balletskole, mødet med Dirch, Kjeld Petersens død og til i dag, hvor Judy lever en noget mere anonym tilværelse i sin lejlighed omgivet af sin kat og børnebørn. En rørende og humoristisk beskrivelse af en stjerne, som først nu får lov at få ordet efter så mange år.

Som optakt til udgivelse af bogen afholdte Jacob Wendt Jensen meet’n’greet og interview med Judy Gringer i Grand Bio, hvor divaen Judy Gringer på mest rørende vis modtog en stor og lang hyldest fra samtlige i salen. En tydeligt rørt Judy blev klappet hele vejen ind i den store biografsal – helt på sin plads.

Arrangementet i Grand blev til en præsentation såvel som en uddybning af nogle af de mange historier i bogen. Sammen tegner de to ting et billede af en stærk kvinde, der har bevaret sin humor, mindes alle dem, hun har kendt og elsket og som trods et stort talent er ydmyg og taknemmelig.

Jacob Wendt Jensen giver os lov til at lære lidt af den rigtige Judy Gringer at kende. Ikke den barmfagre skønhed, men den humoristiske, eftertænksomme og elskelige kvinde bag.

Titel: Judy Gringer – en sexbombes bekendelser

Forfatter: Jacob Wendt Jensen

Forlag: Forlaget Format

Udgivelsesdato: 21. marts 2024