Da ‘Badehotellet’ i 2013 løb over skærmen i den danske stuer, var det med blandede reaktioner fra især anmelderne. Seerne tog hurtigt konceptet og de mange folkekære skuespillere til sig, og gjorde det til en ugentlig og kær tradition at sidde foran fjernsynet, når nye afsnit kom ud. 

I år er det ti år og ni sæsoner siden. Næste år sendes sidste og tiende sæson, som producenterne bag netop er ved at lægge sidste hånd på. En epoke og en historie er forbi. Imens vi forbereder os på både gensyn og farvel til en elsket tv-serie, kan vi glæde os over Jacob Wendt Jensens bog om netop ‘Badehotellet’.

Bogen er fyldt med sjove og skæve historier fra nærmest alle medvirkende i og omkring serien og henvender sig i den grad til fans – måske endda for de ekstra nørdede – og bidrager til en bredere forståelse, indsigt og baggrundsviden, både om hvad, der startede det hele men også om hvad, der har drevet forfatterne og serien til det, den er i dag.

Wendt Jensen er en dygtig forfatter og formidler, og bogen udstråler en helt bestemt varme og kærlighed, men ikke mindst ærbødighed over for tv-serien. Samtidig er bogen virkelig en pryd for øjet rent visuelt og vil i den grad klæde ethvert sofabord. Måske et ganske glimrende valg af julegave, som kan hjælpe læseren med at forberede sig til sidste sæson og samtidig gøre de mørke januar- og februarmåneder lidt mere farverige.

Jacob Wendt Jensen står bag et hav af bøger og er blandt andet en af mændene bag bøgerne om Olsen Banden, Huset på Christianshavn og Matador. Fælles for disse bøger er, at de alle er skrevet mange år efter sidste afsnit blev sendt, hvilket ikke gør sig gældende for bogen om Badehotellet. Det er på en eller anden måde synd, da bogen på den måde mangler en sæson og giver samme følelse, som når man har alle sæsoner på nær en enkelt af en god tvserie stående på reolen. Den afsluttende sæson benævnes minimalt og giver derfor ikke følelsen af, at bogen og serien runder af sammen. Det er ærgerligt.

Forfatterens store og måske endda nogle gange lidt for subjektive fascination af serien kommer tydeligt til udtryk. Men er man fan af serien, så vil man højst sandsynligt føle samme kærlighed som Wendt Jensen. Netop derfor må det konkluderes, at bogen ikke er et værk for dem, der ønsker at lære Badehotellet at kende, men for dem, der allerede kender grundigt til serien, dens univers og figurer, men har lyst til at nørde lidt ekstra.

Forfatter: Jacob Wendt Jensen

Sprog: Dansk

Sidetal: 300

Udgivelsesdato: 26-10-2023

Forlag: People´s Press