Det er en helt speciel og magisk stemning, der rammer byerne, når cirkus kører igennem og slår sig ned på cirkuspladsen. Stemningen varer helt indtil man sørgmodigt må se til, når cirkus hiver teltpælene op og drager videre på turne til næste by.

Cirkus Trapez starter deres danmarksturne i Kolding på cirkuspladsen på Tvedvej, hvor børn og voksne forventningsfulde drages mod cirkusteltet.

Cirkusmagien blæses for alvor i gang, da hele manegen på nærmest gammeldags cirkusmanér fyldes af samtlige artister helt ned til 5 år, der hver især viser lidt af deres kunnen. En virkelig fin, hyggelig og skøn måde at skyde forestillingen i gang på, som både stjæler børn og voksnes opmærksomhed.

Cirkus Trapez er et gammelt cirkus og familien Enoch en af de ældste cirkusfamilier i Danmark. Netop dette sætter de en stor ære i og det afspejles igennem hele forestillingen, hvor selv familiens yngste i form af Nikolaj på 5 træder ind i manegen. Nikolaj stjæler publikums ubetingede opmærksomhed, når han viser tricks med den lille hvide pony, og selvom hesten ikke helt makker ret, så vælter det ikke den femårige af pinden. Et godt match til Nikolaj er 7 årige Joseph, der også må siges at være en del af den yngre generation. Joseph charmerer i den grad publikum med sin kunnen og stædighed, når han jonglerer med djævlespillet.

Der er noget charmerende og hyggeligt over den familiære stemning, og man sidder næsten og føler sig som en del af Enoch-familien, især fordi Isabella Enoch på fineste vis giver os lidt cirkushistorie med i pakken, og blandt andet gør os klogere på, hvorfor cirkus, heste og 7 års krigen hænger sammen.

Duo Gancho er en blanding af både klovnerier og artisterier og de to herrer er skønne og charmerende, når de kaster rundt med både hinanden og sig selv. Deres mimik er misundelsesværdig og bidrager til en skøn forestilling.

Der er generelt ikke sparet på noget, hvad end det er akrobatik med Rasmine i ringe under teltdugen, dyr i manegen eller klovnerier, Cirkus Trapez har lidt af det hele og vinder måske især på, at det er småt og intimt og virker gammeldags og hyggeligt – lige som cirkus skal være.

På flotteste vis sendes vi ud af teltet med et glimt af Arabiens nat, når hele holdet igen samles i manegen og skaber cirkusmagi – endda til trods for en noget begrænset engageret publikum, når artisterne forsøger at blæser liv i dem. Ros til artisterne for alligevel at give folk en god oplevelse.

’Cirkus Trapez’ er på turne i Jylland og på Fyn sommeren over.