Ballet og Bobler har i denne sæson holdt flyttedag fra Skuespilhuset til Gamle Scene, og det er en klædelig forandring. Boblerne er stillet op i rigelige mængder i den inderste foyer, så alle kan nå i den rette stemning inden forestillingen. Har man lyst til at tage et glas med i salen, gør man bare det.

Skuespilchef Morten Kirkskov læste fra sin delvist selvbiografiske roman ”Kapgang” om den 13-årige konfirmationsmodne Martin. Puberteten rører på sig, og Martin er lun på Kristine, og i fritiden udøver han hemmelige erotiske gnubberier med Kim. Det er bare en leg! Det var kun et lille uddrag af bogen, men dette til trods skabte Morten Kirkskov en stemning, så man følte sig hensat til Sønder Omme i 1970-erne.

Allison Smith spillede Frédéric Chopins Fantaisie-Impromptu, cis-mol, opus 66. Hun er en gudsbenådet pianist. Hun er både lidenskabelig og musikalsk på en gang.

Jiri Kyliáns smukke værk Salmesymfoni fra 1978, som kompagniet har danset i forbindelse med opførelse af Kylián aftenen Silk & Knife 2 i sæsonen 2017/18 og senere i Dans2Go, afsluttede denne fyraftensforestilling. Der er otte damer, otte herrer, otte stole og 40 orientalske tæpper som bagvæg. Igor Stravinskys musik komponeret med udgangspunkt i bibeltekster, var rammen om værket. Det var på en gang tyst og eksplosivt såvel som teknisk, stringent, humoristisk og spirituelt. Der var lange linjer hos damerne i lyse lange kjoler, og herrerne i mørke bukser og grå skjorter.

Konceptet har i denne sæson taget mere form og fungerer efter hensigten. Publikum starter deres aften på bedste kunstneriske vis og er beruset af både champagne og kultur.

What´s not to like?

Medvirkende: Morten Kirkskov og Alison Smith.

Salmesymfoni:

Koreografi: Juri Kylián

Musik Igor Stravinsky

Scenografi: William Katz

Kostumer: Joop Stokvis

Iscenesættelse: Brigitte Martin, Patrick Delcroix, assisteret af Claire Still

Dansere: Wilma Giglio, Marina Minoiu, Stephanie Chen Gundorph, Ida Praetorius, Birgitta Lawrence, Silvia Selvini, Isabella Rose Carroll, Lydia Bevan, James Clark, Vitor De Menezes, Liam Redhead, Guilherme De Menezes, Mattia Santini, Julien Roman, Eric da Silva, Bryant Steenstra.

Spilleperiode: udvalgte dage mellem 2. maj og 6. juni 2019

Varighed: 45 minutter uden pause