Ballettens nyeste tiltag i den lettere genre er ‘Ballet og Bobler’. Det foregår i Skuespilhuset, og det giver god mening at bruge det hus, hvor foyéren kan bruges som en gennemgang fra Nyhavn og ned mod Ofelia Plads. Man går jo alligevel forbi – så hvorfor ikke berige sin aften med lidt kultur.

Forestillingen eller eventet startede allerede kl 18.oo, og på vej ind i salen kunne man snuppe sig et glas bobler. – What´s not to like? Meget sympatisk blev der også tryllet en cola frem til en lille dreng, der ikke skulle have alkohol.

Karen-Lise Mynster bød velkommen med en oplæsning fra Inger Kristensens ”Alfabet”. Så var alle i stemning om, at arrangementet skulle være rart og afslappende.

Emma Steele på violin og Angelika Wagner på harpe spillede Thais af  Jules Massenet og Entrácte af Jaques Ibert. Det var smukt og bestemt balsam for sjælen.

Ballettens bidrag var kultkoreografen engelsk-bangladeshiske Akram Khans geniale værk Vertical Road fra 2010 med musik af Nitin Sawhney skabt direkte til værket. Akram Khan er inspireret af et persisk sufi-digt om genfødsel og af de kinesiske terrakottakrigere fra Xi´An. Det var en spirituel rejse, vi var vidne til.

Værket er energisk, kraftfuldt og dunkende, og danserne har alle en imponerende stamina. Lysdesignet af Jesper Kongshaug er helt specielt, og flere gange følte man sig hensat til en solopgang i Indien.

Skuespilhusets scene egnede sig fortrinligt til værket, og lyden havde i modsætning til, da det blev danset på Gamle scene, fundet et mere udholdeligt leje. Desværre havde man forkortet en del i værket, hvilket blandt andet betød, at en scene i det fulde værk, hvor danserne er dækket af støv, ikke var med. Løjerne i Skuespilhuset skal dog ikke ses som en forestilling som sådan. Det er et åndehul på en lille time, før man som i går aftes kunne fortsætte ud i den skønne sommeraften.

Ballet og Bobler i Skuespilhuset den 15. maj 2018

Medvirkende: Karen-Lise Mynster, Emma Steel, Angelika Wagner, dansere fra Den Kongelige Ballet.

Koreografi: Akram Khan
Musik: Nitin Sawhner
Kostumer: Kimie Nakano
Lysdesign: Jesper Kongshaug
Instruktørassistent:  Jean-Lucien Massot