I et univers af metalstativer indhyllet i lange stofbaner, der dannede kokoner foldede forestillingen Corpo Surreal sig ud i Takkelloftets lille black box scene. Det blev til et surrealistisk ridt blandt krop og liv.

Kroppen har mange udtryk i Sew Flunk Fury Wits produktion Corpo Surreal. Det er en meget sælsom hybridforestilling, men det er på den gode måde – også selv om man ikke på noget tidspunkt bliver helt klog på, hvad der foregår i denne blanding af moderne dans, opera, musik, kæmpedukker, musik og performance.

Det har dog noget med kroppen at gøre, og de tre optrædende på scenen er vidt forskellige kropsmæssigt. Der er en spinkel danser, en smuk, yppig operasanger med Marilyn Monroe frisure og en midaldrende mand, klædt i sort. Det hele bliver toppet med hele fem silikonedukker.

Svend E. Kristensen er idémanden bag Sew Flunk Fury Wit, og så er han en ferm puppeteer. Han fører de både flotte, groteske og absurde dukker, så de på engang bliver levende, men oplagt er i hans vold. Svend E. Kristensen er på én gang usynlig i sit sorte outfit, mens han bliver dukkernes partner og hersker på en meget tydelig måde.

Spædlemmede Japanske Yoko Higashino er smuk og en yderst kompetent moderne danser, og hun kom flot ud over rampen med sine dansesoli. Islandske Ísabella Leifsdóttir leverede sangen og fortolkede Fernando Murcofs elektroniske musik og Neill Cardinal Furios libretto smukt. Hendes sang spændte fra teatralsk opera til noget, der nærmede sig musicalsang, og hun favnede det hele.

De tre opererede blandt metalpupper indhyllet i lange stofstykker, der forestillingen igennem åbnede sig og åbenbarede hele personer, rosenblade og små afhuggede hænder. Den største puppe indeholdt Ísabella Leifsdóttir iført et ejendommeligt burlesque flæsekostume og netstrømper – et kostume, der lag for lag blev taget af for at afsløre Leifsdóttirs bare bryster.

Forestillingen var på en gang fortryllende, uhyggelig og uforståelig.

Corpo Surreal på Takkelloftet

Medvirkende:

Kunstnerisk leder, performer & puppeteer: Svend E. Kristensen (DK) Koreograf, danser & dukkekostumer: Yoko Higashino (JP) Sopran: Ísabella Leifsdóttir (IS)

Instruktion og iscenesættelse: Jesper Pedersen (DK) Komponist: Fernando Murcof (MX) Libretto: Neill Cardinal Furio (US/DK) Lyddesign: Toshino Kajiwara (JP) Scenografi: Johan Kølkjær (DK) Scenografisk assistent: Ane Katrine Kjær (DK) Kostumedesign: Anna Gammelgaard (DK) Lysdesign: Arnar Ingvarsson (IS) Teknik, lyd & afvikling: Andreas Hald Oxenvad (DK)