Hvis du ikke har en umanerlig stor trang til at høre Disney-musik, når du forlader Ceres Arena, der i år danner ramme om blandt andet danmarkspremieren på Disney on Ice, så er der noget helt galt. Disney on Ice er et skønt potpourri af både nyere og ældre Disney. Denne gang tages du med på en skøn skattejagt med dagens værter Minnie, Mickey, Anders og Fedtmule rund i Disneys eventyrlige og magiske verden – en fortælling for både små og store fans.

Om end stemningen i foyeren kan synes lidt hektisk og kaotisk med et hav af spændte og forventningsfulde børn og voksne og et utal af sælgere, der til overpris tilbyder dig forskellige Disney-merchandises, ødelægger det ikke det magiske der er i, at træde ind i et Disney-univers og allerede ved showets start ved du, at magien kun lige er begyndt.

Først stop på skattejagten indeholder Hakuna Matata, glade bildespisende venner, kærlighed, et hav af forskellige dyr fra Afrikas Savanne og en hævngerrig og magtsyg onkel. Sammen med Simba, Nala, Timon og Pumba føres du gennem en af de helt store og ikoniske klassikere og især Pumba og Timon er det helt fantastiske og uimodståelige input og selv på en skøjtebane kan den onde Skare og hans frygtindgydende kumpaner i form af de tre hyæner få børnene til at krybe op på skødet af deres forældre.

Løvernes konge er kun en brøkdel af, hvad du kommer til at opleve i dette års Disney on Ice. På en fortryllende rejse ledes du blandt andet forbi Snehvide og de 7 små dværges lille hytte, til tårnet hvor den smukke Rapunzel med det lange hår sidder indespærret, under havet til både Dory, Nemo og Ariel  og selvfølgelig til Arendal, hvor Elsa kæmper med sine stærke kræfter mens Anne bevarer håbet om at få sin søster tilbage.

Især er det tydeligt, at filmen Frost de seneste år har taget især de helt små piger med storm, for især denne fortælling er der lagt ekstra kræfter og længde i. Når Elsas isslot rejser sig rejser hårene sig på armene; fra loftet falder tæppet, der udgør en stor del af slottet, ned på den mest elegante vis og både Elsa og Anne er både flotte og dygtige. Rampelyset stjæles dog – meget naturligt – af Olaf, der på den sødeste måde smelter foran pejsen.

Disney on Ice er en skøn tradition for både store og små. Showet er fyldt med dygtige og imponerende skøjteløbere og gang på gang må man tage sig i at blive en anelse misundelig på de meget veltrænede kroppe, der let og elegant laver det ene mere fantastiske og imponerende spring efter det andet. Showet er for alle aldre, men især de smås begejstring over at se deres store ikoner på isen tilfører showet lidt ekstra af Disneys vidunderlige magi.

Disney on Ice spiller følgende steder:

  • 13.-14. februar: Ceres Arena i Aarhus
  • 16.-17. februar: Sparekassen Fyn i Odensen
  • 21.-23. februar: Forum i København

Producer: Nicole Feld

Instruktør: Patricia Vincent

Koreograf: Cindy Stuart

Lysdesigner: Sam Doty

Musikalsk ledelse: David Killinger

Første skøjteløbere: Luis Douglas, Perri Faulk, Erika-Suyapa Gagne, Konrad Giering, Marie Hanford, Angela Lien, Kathrine Lingen-Erickson, Matvey Matveev, Nathan Miller, Chris Richardson, Sofie Roberg, Cody Rowekamp, Midori Sano, Juran Yang, Edmund Zeidler