Der var magiske momenter. Stemningsfulde passager. Men introduktionen til den smukke ballet var lang – selv med de mest elysiske toner hele vejen igennem.

Giselle er fortællingen om ung, ulykkelig kærlighed. Et trekantsdrama, hvor forelskelse, svigt og død er hovedtemaerne i den romantiske ballet fra 1841.

Den smukke Giselle har to mænd i sit liv. Den ene vil have hende, den anden vil hun have. Hun er dybt forelsket i den unge hertug Albrecht, men det er skovfogeden Hilarion, der tilbeder hende. Albrecht er dog allerede forlovet med fyrstedatteren Bathilde. Da Giselle finder ud af det, mister hun forstanden og dør i Albrechts arme. Giselle genopstår som en faretruende nymfe, og det ender galt, da de to mænd mødes med hende i det hinsides.

Det klassiske kærlighedsdrama er flot opsat af et hold garvede balletfolk ledet af Nikolaj Hübbes sikre overblik. Sammen med Silja Schandorff, der selv indtog rollen som Giselle i Hübbes opsætning i 2008, er koreografien en frisk blanding af nye og gamle trin, moderne og klassiske greb. Kostumer såvel som kulisser fryder øjnene, mens musikken behager ørerne. Alligevel er der for langt mellem de magiske øjeblikke – dér, hvor det for alvor betyder noget.

Første akt er livlig og farverig. Der er gang i den teatralske forhistorie, som leder os hen mod plottets klimaks; Giselles vanvid med døden til følge. Men optakten forekommer langtrukken, og de mange simple trin efterlader en længsel efter fascinerende dans.

Legemliggørelsen af den smukke ballet leverer Giselle (Holly Jean Dorger) og Albrecht (Jonathan Chmelensky) til gengæld hele vejen igennem anden akt. Med overmenneskelig ynde og bedårende samspil sværmer de på skift og sammen henover dansegulvet.

Desværre opleves niveauforskellen mellem danserne fra første akt til hovedrollernes indtog i anden akt for tydeligt. Ligeledes bemærkes balletkorpsets manglende synkroni for hyppigt. Alt sammen går ud over helhedsoplevelsen af en opsætning, der ellers er flot og betagende. Finesserne skal bare lige på plads.

Giselle kan opleves på Gamle Scene frem til 17. november 2018 og rundt omkring i Jylland fra 29. januar til 7. februar 2019.

Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe efter Jean Coralli og Jules Perrot

Musik: Adolphe Adam

Scenografi: Maja Ziska

Medvirkende: Holly Jean Dorger, Jonathan Chmelensky, Oliver Starpov, Christina Michanek, Mette Bødtcher, Jón Axel Fransson, Nicolai Hansen, Silvia Selvini, Alexander Bozinoff m.fl.