På Mors ligger en lille perle; en park fyldt med blomster og god stemning, hvor der er plads til både store og små og hvor det for alvor er børnene, der sætter dagsordenen for dagen.

Jesperhus blev skabt for at give den syge Jesper et fristed med mulighed for frisk luft, siden tog det fart og i år fejrer parkens Piratshow 10 år. Samtidig har parkens faciliteter fået et facelift, så det i højere grad matcher historien og temaet, som Jesperhus ønsker at fortælle.

Piratshowets tema er i år Admiral Fjæsings fødselsdag – meget i tråd med showets 10 års jubilæum. Showet adskiller sig ikke markant fra tidligere år og følger den samme opskrift, men der er noget trygt og hyggeligt ved at træde ind i et miljø, hvor man kender konceptet. Børnene elsker det og forguder karaktererne – nogle holder med Kaptajn Rødspætte, mens andre sympatiserer mere med den kløgtige Kaptajn Romkugle også er der dem, der inden for den seneste tid har fattet sympati for den ellers usympatiske og til tider onde Admiral Fjæsing. Hvad end forældrene vil det eller ej, så hives de helt uden at lægge mærke til det med ind i showet og har en næsten lige så stor fest, som deres børn.

Aftenens hold består af Andrea Grønlund Mogensen som den rå og til tider ikke alt for skarpe Rødspætte, Martin Jørgensen som den kloge men noget bange Romkugle og Anton Engelbrecht Nielsen som den kyniske og egoistiske Fjæsing. De tre ovennævnte udgør ”Youtube-holdet”, og det er tydeligt, at det vækker ekstra begejstring fra det unge publikum, at det er idolerne, der står på scenen denne aften.

Andrea er vokset i rollen som Rødspætte, det virker til hun føler sig mere hjemme i rollen end tidligere år, hvilket klæder både hende og karakteren. Martin Jørgensen er efterhånden en erfaren herre i rollen som Romkugle og leger allerede med før showet, hvor han cirkulerer mellem bordene og sætter scenen for publikum. Han er et godt musikalsk kort for showet og er naturlig i rollen som den meget korrekte men bange Romkugle, måske netop derfor er det et godt twist, at det i år er Romkugle, der har skabt balladen. Andreas og Martins samspil er skønt og man får lyst til at lege med i både fortællingen og de forskellige konkurrencer.

Anton Engelbrecht Nielsen er tilpas kold og kynisk men også virkelig underholdende i rollen som Fjæsing. Han formår at få publikum til både at hade og elske karakteren, mens hans noget perverse udgave af karakteren ’Dellekaj’ får både børn og voksne til at grine og smile skævt til hinanden.

Showet består af alt det, fans af Jesperhus universet elsker; ’Technoprut’, underforståede jokes, gode historier og elskelige karakterer, at showet så i år oven i købet har fået en grafisk løft og lydeffekterne i den grad spiller er absolut et plus. Jesperhus har formået at gøre showet genkendeligt og nyt på samme tid og har oven i købet skabt en førsteklasses ørehænger i form af sangen ’Skattejagt’.

Er man til hele universet og karaktererne omkring Jesperhus og har man børn i målgruppen, så er ’Piratshow 2023 – Fjæsings Fødselsdag’ pengene værd.

Medvirkende på aftenen for anmeldelsen: Martin Jørgensen, Andrea Grønlund Mogensen, Anton Engelbrecht Nielsen