Dokumentaren ”Genopdagelsen” er en fin lille film, om en gruppe på 45 børn, der skal tilbringe 10 uger af deres folkeskolegang på et stykke overgroet grund i København. Vi følger de dedikerede børn væk fra TV og spil på computeren, og i stedet ser vi dem, som de små voksne de er. I dokumentaren skal eleverne omdanne grunden til deres eget sted, hvor de skal bygge deres eget samfund op.  De bygger huler, leger, tegner og ikke mindst laver de regler for livet på byggegrunden og der skal også laves en gangbar valuta

Jytte Abildstrøm fungerer som Moder natur, og hun lægger den skønneste stemme til en voiceover, hvor man næsten helt mindfullnessagtigt kan nyde de smukt filmede naturskønne omgivelser.

I Phie Ambos ”Genopdagelsen” er børnene ét med naturen, og der igennem lærer de biologi, geometri, samfundsformer og ikke mindst matematik. Der er flere sjove og skønne øjeblikke i ”Genopdagelsen”, hvor børnene kommer med deres guldkorn. Samtidig oplever vi en meget pædagogisk lærer, der støtter og lærer fra sig, især de børn, der virker til at have det lidt svært.

Dokumentaren ”Genopdagelsen” skal ses som et nytænkende socialt eksperiment, men den virker næsten bedre som en fin lille reklamefilm, der er smukt filmet og klippet.  Som dokumentar ligger den i den meget lette ende. Hvilket gør ”Genopdagelsen” til et friskt lille pust, hvor man komme ned i gear, men den rykker ikke rigtig på det samfundsvidenskabelige område. Kulturtid.dk giver derfor dette lille sociale eksperiment kaldet ”Genopdagelsen” 3 stjerner.

Varighed: 76 minutter

Instuktør: Phie Ambo

Producer: Malene Flindt Pedersen

Klipper: Theis Schmidt

Fotograf: Phie Ambo og Maggie Olkuska

Lyd: Rasmus Winther

Produktionsland: Danmark

Premieredato:  4. april 2019