Den medrivende dokumentar Kirsebæreventyret handler om de tre venner bestående af gårdejeren Harald Krabbe fra godset Frederiksdal, journalisten og vin-entusiasten Morten Iwersen samt den kendte kok og Bagedyst-dommer Jan Friis-Mikkelsen.

En dag går snakken på, at der skal nyt tag på godset Frederiksdal, og det er en bekostelig omkostninger. Mens de tre venner går en tur på godset og kigger på det omliggende landbrug, finder de et lille hjørne, hvor der er plantet kirsebærtræer, de smager på de lækre bær, og hurtigt kommer Morten på ideen.

Vi skal da lave kirsebærvin, så Frederiksdal kan få tag på. Endnu hurtigere er Harald med på ideen, og Frederiksdal Kirsebær bliver en realitet.

Vi følger i dokumentaren Harald og vennerne. Fra et hobbyprojekt, hvor Morten selv står og håndvender de gærende kirsebær i kar, til restaureringen af en lagerhal og indkøb af et helt nyt produktionssystem samt flere trætønder, og maskiner til høstning af kirsebærerne. Kun det bedste er godt nok, når det gælder produktionen af Frederiksdal Kirsebær. Det som begyndte som et hobbyprojekt griber mere og mere om sig, især da Harald kommer med større og større tanker, om hvor Frederiksdal Kirsebærvin er på vej hen og hvor stort det hele kan blive, samtidig bliver kassekreditten kontinuerligt forhøjet. Morten som er blevet en del af bestyrelsen begynder at bekymre sig over drift på lånte penge, og siger mere og mere fra, men kommer ikke helt igennem med sine bekymringer.

På et tidspunkt er det ikke kun Danmark, der skal drikke kirsebærvin. Turen går også til Kina og til en af verdens største vinmesser. Der produceres på livet løs, og snart er der flere medarbejdere tilknyttet fra høstere til bestyrelsesmedlemmer, salgschefer og ikke mindst en salgscoach. Harald har store ambitioner for Frederiksdal Kirsebærvin, og på et tidspunkt sker det på bekostning af venskabet. Er de med, når det virkelig rykker og millionerne vælter ind ? Hvad sker der med Frederiksdal Kirsebær vin ? Og ikke mindst får godset Frederiksdal nyt tag ?

På 86 minutter får vi svaret på spørgsmålene, samtidig med at vi får en meget direkte indsigt i livet blandt landadlen og ikke mindst deres strabadser for at bevare godser og landbrug.

Varighed: 86 minutter

Instuktør og Manuskript: Eva Mulvad

Producer: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotograf: Eva Mulvad
Klipper: Jeppe Bødskov
Lyd Philip Nicolai Flindt, Thomas Arent
Komponist Jonas Colstrup
Produktionsland: Danmark