Den unge teenagepige Cameron bliver opdaget af sin drengekæreste i et intimt øjeblik med pigen Coley Taylor på bagsædet af en bil. Man hører hans chokerede udråb, og i næste klip ser man Camerons tante Ruth, da begge Camerons forældre er døde, kører Cameron til Gods Promise, hvor hun nu skal bo.

Cameron ved ikke hvad hun går ind til, andet end at Gods Promise er et meget kristent sted. Stedet viser sig dog til Camerons chok at være et meget kristent af-homo-seksualiserings terapicenter for teenager, som lider af kønsidentitet forvirring, som centerlederne kalder det at være homoseksuel. Og målet for terapicenteret er gennem bl.a. samtaleterapi at finde frem til hvilke traume i fortiden, der har gjort, at de nu føler sig homoseksuelle. Teenagebørnene skal gøres til heteroseksuelle, og deres værktøjer dertil er fælles bønnemøder og Gud som deres hjælper i denne dæmoniske indre kamp.

Gods Promise, der nærmest minder om en sekt, drives af Dr. Lydia Marsh og hendes bror Rick. Eftersigende har Dr.Lydia Marsh klaret at af-homoseksualisere broderen Rick, og derfor føler de sig klædt på til at hjælpe unge homoseksuelle teenagere samme vej.  Dr. Lydia Marsh er dygtig til at manipulere med de unges ord, og udfører nærmest en hjernevask sammen med broderen, for at få de unge disciple til at lære at kæmpe mod deres ikke korrekte følelser.

”The Miseducation of Cameron Post” vandt i 2018 US Grand Jury Prize ved Sundance Film Festival, og det er ganske berettiget, for ”The Miseducation of Cameron Post er en meget modig og intens film baseret på bogen af samme navn skrevet af Emily M. Danforth, som blev udgivet i 2012.

”The Miseducation of Cameron Post” handler bl.a. om andre der tager ens livsvalg for en, og hvad den ultimative reaktion kan være på en “camp”, der konsekvent lærer de unge mennesker, at de er “forkerte”. Instruktøren Desiree Akhavan har taget et meget vigtigt tema op, og Chloë Grace Moretz er rigtig god i rollen som den unge kønne teenagerpige Cameron. Hun spiller den lesbiske rolle uden på nogen måde at virke karikeret.

Selve tankegangen om ”af-homoseksualisering” virker utrolig ensporet, kynisk og stærk forældet. Men denne film giver et indblik i netop den tankegang og den verden., hvilket gør ”” The Miseducation of Cameron Post” til en meget seværdig film.

Medvirkende: Chloë Grace MoretzSteven Hauck, Quinn Shephard med flere.
Instruktør: Desiree Akhavan
Manuskript: Desiree Akhavan & Cecilia Frugiuele,
Producere : Michael B. Clark, Alex Turtletaub, Cecilia Frugiuele og Jonathan Montepare

Spilletid: 91 minutter

Premiere: 26. februar 2019