Finn Nørbygaard lægger godt ud og har publikum i sin hule hånd fra start, men det er som om, der er noget, der går galt. Publikum prøver at spille op til Nørbygaard, men det er som om det ikke rigtig lykkes at samle bolden op og skyde tilbage. Sådan går de første 45 minutter, der virker som en lang venten på hvornår, der kom kommer et svar på joken, som vi rent faktisk kan grine af.

.”Liv- om at få liv i livet” er måske ikke som forventet underholdning, hvor der er ping-pong med publikum. ”Liv-om at få liv i livet” er mere velkommen til en mere moden Finn, der nu er uddannet terapeut, og som byder velkommen til en session, som var det hans egen terapeutpraksis.

Finn fortæller, at det eneste remedie, han har valgt til denne scene på Nørrebros Teater er en træstol, hvis vi bliver trætte af at høre eller se på ham, kan vi vælge at kigge på stolen. God lun humor, eller er det måske en tidlig selverkendelse, han gør sig her?

I løbet af første akt bliver der mere og mere stille i salen blandt publikum, og det virker som om, der er flere, der kigger mere på stolen end på Nørbygaard. Kun afbrudt af én blandt publikum, der slår en latter op, hvilket næsten virker forvirrende. Der snakkes løs om livet, men det er ikke til at finde hoved eller hale i talestrømmen, hvor vil han hen med snakken?

Så er der pause, og man kan lige få kigget en ekstra gang på billetten. Der står et foredrag af Finn Nørbygaard. Det er altså derfor, at det ikke er falden på halen komik, han leverer til en fyldt premieresal på Nørrebro Teater.

Efter pausen er der lidt bedre plads på rækkerne. Selv aftenens hovedperson ser ud til at bemærke det. Og det er næsten ærgeligt for dem, som har valgt at skabe bedre plads til os andre.

Anden akt er Nørbygaard tilbage og træder lidt mere i karakter som den professionelle entertainer med lune han nu engang er og ikke mindst som en intelligent terapeut, der har noget på hjerte og mellem ørerne.

Publikum lytter til den lune humor, men niveauet kommer aldrig rigtig højere end lommefilosofiske betragtninger om livet, afføring, døden, sex og kærlighed. Der bliver lagt op til en reflekteren, hvor selveste Gud også kommer i betragtning, men der kommer aldrig rigtig drive, tydelig selvindsigt eller samfundsindsigt frem.

Finn Nørbygaard er en kendt entertainer og komiker, men hvis man forventer et oneman comedyshow, går man galt i byen, i stedet er det et foredrag om livet – med STOR streg under FOREDRAG

 .

“Liv – om af få liv i livet” – Et foredrag af Finn Nørbygaard på Nørrebros Teater

 .