Med de mange aflysninger af scenekunst og performance pga. COVID-19 skal der nye formater på kultur-suppen. Nu kan man opleve Sofie Hagens særegne comedy hjemmefra – eller hvor end, man vælger at tune ind. 

I en serie af online live shows sætter Hagen spot på forskellige problemstillinger indenfor identitetspolitik, undertrykkende strukturer og selvforståelse. 

Den danske komiker Sofie Hagen har en stor international fanskare – og ikke overraskende er nogle bosat i Danmark. Det er godt nyt for os, som hører til den sidstnævnte del, at Hagen nu har søsat en serie af live shows fra sit eget hjem til seernes computer, fjernsyn eller hvad man har af nymodens apparaturer. 

Den londonbaserede performer har nemlig ingen planer om at optræde i Danmark i fremtiden, så det er med at slå til, når man for syv britiske pund (57,19 kr.) kan få Sofie Hagen live på sin skærm. Showet optages, så har man billet til live streamingen, har man også adgang til den video, der efterfølgende lægges op i 48 timer. Man behøver altså ikke kunne se med, når forestillingen er i gang – selvom det selvfølgelig er at foretrække, fordi live er noget særligt!

Med sin kendte selvironi, varme og ønske om en bedre verden, fortæller Hagen om egne oplevelser, fasttømrede fordomme i samfundet og hvordan man overkommer den strukturelle modstand, man møder, når man falder udenfor normen. Det handler om køn, krop, seksualitet og meget andet med fokus på tykhed som andethed. 

Sofie Hagen er storyteller og kan fastholde sit publikum i teatersale, i podcasts, til festivaller og nu også på skærmen. Humor og smerte er altid hovedingredienserne i Hagens performance, og det er det også i dette nye online format.

De første to shows var store successer og de næste er på vej. Showet streames direkte på www.sofiehagen.com

Første stream show: ”How to Be Happy Fat”, 25. juni 2020

Andet stream show: ”How to Love Your Fat and Hate the System”, 23. juli 2020

Tredje stream show: ”Let’s Talk About Health and Fat”, 20. august 2020

Fjerde stream show: ”Let’s Talk About Therapy” 17. september 2020