Efter et ifølge teaterleder Martin Bach Sørensen turbulent år med blandt andet coronanedlukning og ikke mindst kunstnerisk leder på Teater Malstrøm Michael Hansens død, slår teatret dørene op igen med en gyserkomedie; og gyset begynder allerede, så snart man træder ind ad døren, hvor man mødes af uhyggelig musik og ditto udklædt personale. Den uhyggelige stemning er gennemført og bidrager til en aften i uhyggens tegn.

Uhyggen fortsætter på scenen, hvor den unge advokat Jonathan Harker spillet af Mikkel Aarestrup sendes til Transylvanien for at ordne en sag om et køb af en ejendom i London. Køberen er en mystisk greve ved navn Dracula spillet af Jacob Nissen, som bor på et slot, der har et meget dårligt ry blandt lokalbefolkningen, men selvom Harker bliver advaret, tager han ud til slottet, hvor han først mødes af butleren Igor i skikkelse af Daniel Stoof Jensen, som er en psykotisk, underdanig figur. Han har følgeskab af de to slangeagtige vampyrbrude spillet og danset af Luise Lee Falslund og Lia Kussunadi Knudsen.

I London vokser bekymringen for Jonathan Harker hos hans forlovede Mina spillet af Sophie Stjerne Scholl. Hun er end del af det bedre borgerskab i det victorianske England, og sammen med veninden Lucy Westenraa spillet af Julie Helene Munk-Christensen gør hun klar til at fejre dennes fødselsdag med gæsterne Lord Arthur Holmewood i skikkelse af Benjamin Slot Beck og Silke ”Trille” Jensens Quincey Morris, der begge bejler om fødselsdagsbarnets gunst.

Gæsterne tæller desuden Maria Louise Brandt Andersen som Dr. Seward, der driver et sindssygehospital, hvor den hårdt medtagne Rachel Renfield spillet af Sidsel Nygaard er blandt patienterne. Som Lucys mor ses Joan Wehle, og den knap så kloge stuepige spilles af Esmeralda Holm-Sørensen.

Da uhyrlighederne spidser til, hidkalder Dr. Seward sin gamle læremester professor Abraham van Helsing fra Amsterdam, som spilles af Marco Goth Thorsen. Han fatter snart mistanke om, at vampyrer er på spil, men inden han går i aktion, tager han hen til sin skriftefader, som er en af Bjarne Pedersens tre roller. Og så går vampyrjagten ind.

Generelt er der tale om meget flotte skuespilpræstationer af sædvanlig Malstrøm-kvalitet. Dog bremses flowet og dynamikken af mange forholdsvis korte scener og deraf følgende sceneskift, der trods godt logistisk arbejde får hele stykket til at fremstå rodet.

Alt i alt bliver man godt underholdt i de to og en halv time inklusiv pause, og det er en uhyggelig stor fornøjelse at besøge Det Bruunske Pakhus.

Dracula spiller på Malstrøm Teater fra 16. september til 24. oktober torsdage-søndage kl. 19.30

Medvirkende: Esmeralda Holm-Sørensen, Marco Goth Thorsen, Sophie Stjerne Lauritsen Scholl, Jacob Nissen, Daniel Stoof Jensen, Bjarne Pedersen, Sidsel Nygaard, Julie Helene Munk-Christensen, Luise Lee Falslund, Maria Louise Brandt Andersen, Benjamin Slot Beck, Silke ”Trille” Jensen, Joan Wehle, Kia Kussunadi Knudsen, Mikkel Aarestrup

Dramatiseret af Emil Fogh Nielsen, Cathrine Fjord Fromberg og Martin Kragballe Appelquist, frit bearbejdet efter Bram Stokers roman Dracula

Instruktion: Christina Neumann Lindbæk Jensen

Scenografi: Jesper Wodstrup Jørgensen

Lys/lyd: Rasmus Christensen

Fotografi: Tina Liv