Det er modigt at kaste sig ud i et Spice Girls Wannabe show i Danmark kort efter, at nogle af de mest markante mandlige musicalstjerner har turneret land og rige rundt med ‘The Boyband Tour’, hvor de hyldede boyband genren. Ikke desto mindre har Lasse Winkler som producent i samarbejde med Tara Toya, Jasmin Gordon, Miriam Winkler Hansen, Line Weien Hoffmann og Rikke Lillevang kastet sig ud i udfordringen og kreeret et hyldestshow til den ikoniske pigegruppe.

Det er svært ikke at sammenligne de to shows, når de ligger så tæt på hinanden i både genre og tid, og det bliver måske i virkeligheden et af de største kritikpunkter. Omend showet er velkoreograferet og de fem tøser synger fremragende, så er det bare en lidt mindre gennemført version end det, ‘The Boyband Tour’ præsterede i større rammer.

Forsøger man at skille de to shows ad, er det dog et glimrende show, der er stablet på benene. Man skal være virkelig dedikeret Spice Girls fan for at kunne synge med på alle sangene, da listen består af de store klassikere samt de lidt mindre kendte, men det er der helt sikkert også fans til. Kostumerne matcher hver enkelt karakter, men det er nok næsten de meget høje plateausko i alle farver og former, der løber med opmærksomheden, hvad kostumerne angår. Alene det at de fem kvinder kan optræde og danse i skoene er jo en helt kunstart.

Der er gjort noget ud af, at kvinderne skal ligne den spice girl, de er blevet tildelt og tilmed agere som hende og det lykkedes da også fint. Tara Toya er sød og fjollet som Ginger Spice (Geri Halliwell), Jasmin Gordon smuk og sexet som Scary Spice (Melanie B), Miriam Winkler Hansen rå og sporty som Sporty Spice (Melanie C), Line Weien Hoffmann sød som Baby Spice (Emma Bunton) og Rikke Lillevang elegant som Posh Spice (Victoria Beckham). Sammen fortæller de historien om en ikonisk gruppe og får endda også på elegant vis formidlet historien og dramaet, da Geri Halliwell vælger at gå solo.

Overordnet set må man sige, at Lasse Winkler og hans team i samarbejde med de fem dygtige kvinder leverer et ganske udmærket show fyldt med gode numre, attitude og power, når de kaster sig ud i Spice Girls magiske verden og tager både unge og gamle med tilbage til 90’erne og en helt enestående fankultur.

CEO og producer: Lasse Winkler

Medvirkende: Tara Toya, Jasmin Gordon, Miriam Winkler Hansen, Line Wien Hoffmann og Rikke Lillevang.

Foto og storyteller: Anders Wiuff