‘Bitter Love’ foregår på et cruiseskib, der sejler sine passagerer på en tre uger lang tur på Volga. Både de russiske passagerer og skibet er for størstedelens vedkommende over deres ungdoms første vår. Det er mennesker med levede liv, der har begivet sig ud på denne rejse for at finde sig selv, for at gentænke deres tilværelse, og så vil en del af dem i den grad gerne finde kærligheden.

Det skal vise sig at være ganske vanskeligt. Flere går hurtigt frem, og de fleste har så meget med i den mentale bagage, at det skal vise sig ganske vanskeligt at etablere nye kontakter for alvor. Det er sørgeligt, når det ikke ender i det fuldstændigt komiske.

Der er parret, der har kendt hinanden i 22 år uden at kærligheden er blevet verbaliseret, og der har ikke været noget frieri på banen. Så amorinerne flyver ikke rigtigt, må man sige. Fruen er sur over, at hendes livsledsager ikke vil barbere sit skæg af, og han svarer igen ved at barbere halvdelen af sit ansigt. Det er selvfølgelig noget andet, det handler om, men ingen af dem er særskilt sympatiske, kun stædige på den måde, de har vænnet sig til gennem en årrække. En medpassager, der prøver at komme sig over en kærlighedsaffære med en meget yngre kvinde, prøver uden meget held at mægle mellem de to.

En spåkvinde spyr skæbneforudsigelser i hovedet på sine kunder og efterlader dem i et sært humør.

Nogle få unge mennesker er med ombord – en ung, smuk pige på 28 år, som ikke kan finde ud af om hun vil blive hos sin kæreste gennem fire år. Heller ikke han har fået trykket på frierhåndtaget, og nu ved hun ikke, om hun er interesseret.

Et ungt kærestepar arbejder på skibet. Han er pianist og komponist, og hans kæreste er operasangerinde, og de har begge talent, og meget behændigt understreger deres sange stemningen blandt passagererne og i øvrigt også de to selv, for også de har deres eksistentielle kriser.

Der er ikke meget lys i de skæbner, der skildres og gives indblik i, og melankolien er til at tage og føle på. Til gengæld er der mange fine billeder til landskaber og bygningsværker på Volgas bredder.

Filmen er interessant netop, fordi flere skæbner fra et land, der ikke er så langt fra Danmark, men som mentalt er væsensforskellig fra dansk mentalitet.

Producere: Antonio Russo Merenda, Ulla Simonen, Lucyna Kawalska

År: 2020

Varighed: 86 minutter