KT-stjerner-5’45 år’ er en utrolig flot og rørende film, der beviser, at selvom du har været lykkeligt gift i 45 år, så kan du stadig blive indhentet af fortiden.

Kate og Geoff kan snart fejre 45 års bryllupsdag, og de glæder sig til den store fest, som de er i fuld gang med at planlægge. Pludselig midt i det hele, modtager Geoff et brev fra Schweizisk politi, om at de har fundet liget af hans ekskæreste Katya, der for 50 år siden faldt i en gletscherspalte og omkom.

Selvom det er så mange år siden, så starter det en lavine af tanker både hos Geoff, der får rippet op i sine følelser fra en svunden tid, og hos Kate, hvor en sammenbidt jalousi spreder sig. Flere hemmeligheder bliver gravet frem i lyset og det skaber en afstand imellem dem, og måske i virkeligheden også en tvivl om grundlaget for deres ægteskab.

Der er ingen tvivl om at de elsker hinanden, men det virker som om, at det logiske bliver tilsidesat. Og de tillæger fortidens minder alt for meget værdi. Det er synd for de ældre mennesker, der netop skal til at fejre deres egen store kærlighed. På den her måde får Katya lagt en dæmper på festlighederne, og på den måde også møvret sig med til festen.

’45 år’ har premiere den 8. oktober 2015.

Intruktør: Andrew Haigh
Medvirkende: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells, David Sibley, Sam Alexander, Richard Cunningham