‘Den 5. bølge’ – Teenagekærlighed pakket ind i katastrofescener.

Filmen lægger sig ind i slipstrømmen af film som “Hunger Games”, “Maze Runner” og “Divergent” – film med unge mennesker i et postapokalyptisk univers og nærmest konstant i kamp for at overleve.
Helten i “Den 5. bølge” spilles af Chloë Grace Moretz, som ses i rollen som den blot 16-årige Cassie Sullivan, der begiver sig ud på en farefuld og umulig opgave for at finde og redde hendes lillebror. Præmissen er egentlig fin nok, men undervejs er der flere ting man ikke rigtig køber, og derfor ender det hele ud som en lidt flad fornemmelse.
Filmen starter egentlig fint ud. Cassie Sullivan er en ganske almindelig teenager, som lever en sorgløs tilværelse indtil jorden invaderes af aliens. Angrebene kommer i bølger med naturkatastrofer, sygdomme og strømsvigt, hvilket egentlig fungerer meget godt. Men herefter fremstår den ellers hyperintelligente invaderende alienrace rådvilde, og invasionen går nærmest i stå, og det virker bare dumt. På samme tid ændrer filmen også karakter fra at være en sci-fi overlevelsesfilm til at være en teenage chick-flick. Cassies overlevelseskamp med den mystiske Evan Walker (Alex Roe) går fra højintense scener til akavet teenagekærlighed.
Ingen tvivl om at “Den 5. bølge” har et publikum, som helt sikkert vil synes om den, men den er så målrettet aldersgruppen 10 til 16 år, at man bør se sig om efter noget andet, hvis man enten er ældre eller yngre, medmindre man er megafan af storslåede naturkatastrofescener, for de fungerer fremragende i “Den 5. bølge”.
Filmen har premiere den 21. april 2015 over hele landet.
Instruktør: J Blakeson
Medvirkende: Chloë Grace Moretz, Alex Roe og Nick Robinson