Aldrig før har vi set Lady Gaga mere følsom og sensitiv. Væk er lag af makeup og hendes teatralske og excentriske ”Lady Gaga” alter ego. I stedet fremstår hun, i en af hendes første skuespillerpræstationer, i rollen som den meget autentiske og følsomme servitrice Ally, der både er genert, usikker på sin egen skønhed og ikke mindst hendes muligheder for en musikalsk succes og gennembrud på ”den store scene”.

Ally (Lady Gaga) arbejder som servitrice i en lille bar og har næsten opgivet af slå igennem som sangerinde. (Bradley Cooper) spiller den erfarne musiker Jackson Main, der ved et tilfælde begiver sig ind på baren, hvor Ally optræder med sit ene nummer ”La Vie on Rose”. Den erfarne musiker Jackson tager Ally med til en af hans udsolgte koncerter, hvor de ender med synger i duet sammen på scenen. I samklang og harmoni stråler de sammen på scenen, og en stormende forelskelse begynder.

” A star is born” er et romantisk drama, der følger de to talentfulde musiker. Jackson er den, som tager Allys hånd, da han ved første øjekast ser talentet og potentialet i den unge sangerinde, og han guider hende på bedst vis igennem den hårde musikbranche Men managerne omkring Ally og Bradley trækker dem i hver sin retning.

Allys karriere udvikler sig hurtigt som en sommerfugl fra sin puppe. Men Jack kæmper med sine indre dæmoner og ikke mindst et svingende alkohol og stofmisbrug, hvilket påvirker hans egen og ikke mindst Allys karriere og deres kærlighed. Historien er smuk, enkel og meget romantisk, men ” A star is born” er også en følelsesmæssig intens film at se. Da man som publikum også får set bagsiden af det fascinerende liv som topmusiker.

For pop og country musikelskere er ” A star is born” en stjernestund, hvor man rigtig kan læne sig tilbage og nyde både Bradley Coopers overraskende gode country sangstemme og Lady Gagas sprøde klang.

Umiddelbart er filmen ikke en autobiografisk filmatisering af Lady Gagas liv, selvom hun uden tvivl har trukket på erfaringer fra sin egen karriere i denne film, hvor Bradly Cooper er den feterede musiker, der har opnået stjernestatus, og hvor Lady Gaga spiller den som drømmer om at opnå samme status. Bradley Cooper springer i denne film ikke kun ud som sanger, men han har også instrueret og været med til at skrive manukriptet bag filmen ” A star is born”.

Filmen er rørende og ” A star is born” får 6 stjerner, ikke mindst for en fantastisk soundtrack, men også fordi filmen er en sanselig oplevelse på alle plan – en stjernestund for sjælen, hvor man følger Lady Gagas udvikling som stjernefrø, og desværre også Bradley Coopers fald.

Medvirkende: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos, Bonnie Somerville & Andrew Dice Clay

Instruktør: Bradley Cooper

Manuskript: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters

Baseret på historie af: William A. Wellman, Robert Carson

Producer: Bradley Cooper, Bill Gerber, Lynette Howell Taylor, Jon Peters, Todd  Philllips

Fotograf: Matthew Libatique

Klip Jay Cassidy

Varighed 136 minutter