AGA kunne næsten være en dokumentarisk film, men det er fiktion. Aga handler om ægteparret Nanook og Sedna, som bor isoleret og alene langt ude på tundraen i den russiske provins Sakha. De andre der boede samme sted er flyttet til storbyen for længe siden.

Ægteparret lever et meget stille og roligt liv, hvor deres dag går med at fange fisk eller dyr. Dyrestanden er stille svundet ind, og det er blevet sværere at finde mad.  Når de får fangst i en af deres fælder laver de vanter og huer ud af skindet, mens de om aftenen spiser kødet over en lille bålplads i deres telt, der er lavet af træ og skind. Alt arbejde foregår sammen, da ægteparret kun har hinanden.

Deres datter Aga er flyttet derfra for at arbejde i en diamantmine. Moderen Sedna savner sin datter, og beder sin mand om at tilgive datteren for at være flyttet fra tundraen, men Nanook, der er en mand af få ord, virker ikke til at kunne tilgive. Efter en pludselig tragedie er Nanook  dog alligevel nødt til at drage afsted for at finde datteren Aga.

Filmen er en meget fin fortælling om livet på den russiske tundra. Der er nogle smukke scener fra det isklædte område, hvor der forsøges at fremhæve den spiritualitet, der opstår ved at bo så isoleret uden tv eller telefon, i kontakt med naturen. Det mest fascinerende og smukke ved filmen er dragterne, sproget og de redskaber, der bruges, det er som at se en familie fra istiden, der stadig lever. Filmen er bestemt et kig værd især for den ro, den skaber og ikke mindst den klassiske musik, der er soundtracket til filmen. Derudover giver den et indblik i samhørigheden mellem ægteparret, hvor deres smil til hinanden vidner om en kærlighed på tundraen, der næsten kan tø isen op.

Aga blev vist til afslutningsgallaen på Berlin International Film Festival 2018, hvor den fik en pæn ros.

Medvirkende: Mikhail Aprosimov, Feodosia Ivanova, Galina Tikhonova, Sergey Egorov, Afanasiy Kylaev

Instruktør: Milko Lazarov

Manuskript: Simeon Ventsislavov, Milko Lazarov

Musik: Penka Kouneva

Lyd: Johannes Doberenz

Producenter: Veselka Kiryakova, Guillaume de Seille, Eike Gorezcka, Christoph Kukula, Alexander Bohr

Premiere 20.december 2018