Disney er i rækken af transformation fra deres klassiske tegnefilm til live-actionfilm nu kommet til eventyret om Aladdin fra 1992. Disney har et budget, der vil noget, så der har både været råd til at hyre Will Smith til rollen som ånden Geenie og til at ansætte et castinghold, der har fundet de helt rigtige, men ikke kendte skuespillere til rollerne som Aladdin og prinsesse Jasmin. Dertil kommer et storslået og overdådigt setup i fantasibyen Agrabah, hvor gadedrengen og tyven Aladdin huserer sammen med sin abe Abu. Prinsesse Jasmin er praktisk talt lukket inde på slottet, fordi hendes far sultanen vil beskytte hende, indtil han kan få hende giftet væk til en passende prins, men vi kender eventyret, så vi ved, at en happy ending er indenfor rækkevidde.

I 2019 har prinsesse Jasmin en hofdame og veninde, som hun deler tanker med. Jasmin vil regere landet og hjælpe sit folk i modsætning til skurken Jafar, der vil have magt og rigdom udelukkende for egen vindings skyld.

På musiksiden er der de kendte sange fra den oprindelige film, men to nye har skam også fundet vej i 2019.

Mena Massoud kunne ikke være mere nuttet som Aladdin. Han ser helt rigtig ud til rollen både når han er gadedreng, og når han er prins. Han agerer godt, han kan danse, synge og lave parkour mellem bygningerne i fantasibyen Agrabah. Naomi Scott er yndig som den viljefaste prinsesse, der har kraft til at få afvist den fjollede frierprins fra landet Skånland (Billy Magnussen), mens Marwan Kenzari er en lidt bleg skurk som Jafar.

Will Smith er skøn som ånden Geenie, der efter mange 100 år i lampen endelig får lidt frisk luft. Han skal godt nok servicere Aladdin og opfylde de tre ønsker, han har krav på, men der bliver rigeligt med tid til at lægge an på prinsessens hofdame, Dalia. Samtidig opstår der lidt efter lidt et venskab mellem ånden og Aladdin, hvor Geenie er mentor for sin unge protegé og lærer ham om godt og ondt. Will Smith er kommet et langt stykke fra han var rap fyr i LA, men han har stadig en flabet og charmerende udstråling – nu blandet med mere end 20 års erfaring.

Historien om Aladdin og Jasmin har det hele. To mennesker, der som udgangspunkt ikke kan få hinanden, en bekymret far og en skurk, der gerne vil forpurre alt og så ånden, der kan få mirakler til at ske. Der er musik, sang, eventyr, bollywood, parkour, østens mystik, skurke, venner og kærlighed.

Hvad mere kan man forlange. Alle børn vil elske Aladdin – men tag ikke de mindste med. Dertil er filmen for uhyggelig.

Premieredato: 23. maj 2019

Genre: Action, Adventure 

Spilletid: 127 minutter Instruktør: Guy Ritchie

Medvirkende: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen og Numan Acar