Brad Pitt spiller agenten Max Vatan, hvis liv bliver sat på prøve, da hans store kærlighed bliver mistænkt for at være en tysk spion i London under 2. verdenskrig. For er hun skyldig, så er det ham der skal slå hende ihjel.

Filmen tager os på en rejse til det gamle og historiske Casablanca, der under 2. verdenskrig var underlagt den franske regering Vichy. Året er 1942 og den canadiske agent Max Vatan bliver sendt til Marokko for at udføre et attentat mod den tyske nazi ambassadør.

Missionen skal udføres i samarbejde med den franske modstandskvinde Marianne Beauham, og for at undgå, at vække opsigt hos tyskerne og den rige overklasse i Casablanca, skal han sløre sin identitet ved at lade som om, at han er Marianne Beauhams hjemvendte ægtemand fra Paris.

Men det iscenesatte ægteskab udvikles hurtigt til uundværlighed og ægte kærlighed, og Max frier til Marianne. De flygter fra det farverige Casablanca til et krigshærget London, hvor de slår sig ned ved det idylliske Hampestead i den nordlige del af byen. Her lever de en lykkelig og stilfærdig tilværelse. Marianne som hjemmegående, mens Max forsætter sit arbejde bag skrivebordet hos efterretningstjenesten SOE.

En dag bliver Max hasteindkaldt til et møde hos efterretningstjenestens højeste myndighed. De fortæller ham, at de har en mistanke om, at hans kone Marianne er tysk spion. Max får til opgave, at klarlægge deres teori. Viser det sig, at hans kone er spion, skal han likvidere hende øjeblikkeligt, og udfører han ikke ordren, vil han selv blive dræbt. Max tager i al hemmelighed på en farlig mission for, at bevise sin kones uskyld. Men er hun det?

Allied er instrueret af Robert Zemeckis som står bag filmklassikerne som ‘Nu går den vilde skattejagt’, ‘Tilbage til fremtiden’ og ‘Forrest Gump’.

Premiere: 24. november 2016
Instruktør: Robert Zemeckis
Manuskript: Steven Knight
Medvirkende: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Kaplan.