”AMANDA” er fin, smuk og hjertevarm film, der omhandler livet i Frankrig for den unge David.

David bor i Paris og lever et stille og roligt liv, hvor han koordinerer udlejningen af lejligheds-værelser samt sørger han for at beskære parkens træer. Tæt hvor han bor, bor søsteren Sandrine, sammen med sin 7 årige datter Amanda. Den lille familie er meget tætte, og som søskende hjælper de hinanden med at hente og bringe Amanda fra skole og med at handle ind og lave mad sammen.

En dag skal David udleje et værelse til Lena. Det opstår straks en varm kemi mellem David og Lena, og de indleder et forhold. Alt er meget idyllisk, roligt og hjertevarmt. Lige til katastrofen sker, og Paris bliver udsat for et terrorangreb. Alt vendes op og ned i Davids liv, og han må hurtigt træde i karakter som mand og tage ansvar.

Enhver med interesse i Frankrig, Paris og ikke mindst det franske sprog vil nyde filmen ”Amanda”, og ikke mindst mange af filmens smukke scener fra gader, stræder, parker og byliv i den franske hovedstad. ”Amanda” kunne være en meget barsk film omhandlende død og ødelæggelse i forbindelse med et terrorangreb, men der griber instruktøren Mikhaël Hers filmen an på sin egen meget fine og sart måde.

Og i stedet bliver temaet de overlevende, hvad sker der med de pårørende og med familierne, der er blevet ramt af terror. Mennesker der er ved at gå i opløsning pga. sorg, venskaber der forandres, distancer der skabes, troen og håbet på, at det ikke sker igen Og ikke mindst hvordan man trøster..

Vi her på Kulturtid.dk giver ”Amanda” 3 stjerner, for Mikhaël Hers har lavet en meget rørende  film om livet før og efter et terrorangreb.

Medvirkende: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin, Ophélia Kolb, Marianne Basler med flere.

Instruktør: Mikhaël Hers

Producer:  Pierre Guyard

Manuskript: Mikhaël Hers, Maud Ameline

Spilletid:  107 minutter

Premiere: 1.august 2019