ARCTIC er en forundrende film om overlevelse, om at være et med naturen, om hvert skridt i sneen, der betyder et valg eller et fravalg. Ikke mindst er ” ARCTIC” den indre drivkræft, mod og styrke, troen på overlevelse og tilpasning til et øde, koldt og snefyldt landskab. Der balanceres på yderkanten, der hvor skæbnen går ind og prikker en på skuldrene, for dernæst at hviske en i øret og med styrken fra en isbjørn begynde at råbe og knurre én ind i hovedet.

Overgård er strandet med sit forulykkede fly i Arctic og med ekstraordinære overlevelsesevner, som var han en trænet elitesoldat, tilpasser han sig livet på Arctic ved at rationere de fisk, han fanger og spiser råt. Hver dag drejer han på en elektronisk genstand, der må formodes at være en radiosender og holder håbet om at blive fundet og reddet oppe. Men dagene går og går. Redningen synes på vej, og han venter på at blive reddet, men snart står han selv og redder en forulykket pilotkvinde. Valget for Overgård er nu at kæmpe videre over isklædte bjerge for at nå til en camp, hvorfra livet kan begynde sin normalitet igen.

Mads Mikkelsen spiller ”Overgård”, navnet kender vi kun fra et navnetræk på en jakke. Filmen er næsten lydløs eller nærmere sagt ordløs, kun få gange kommer Mads Mikkelsen med et mindre udbrud på enten dansk eller engelsk. Og ikke mindst birolleindehaveren siger kun ét eller to ord maksimum. Ellers lyder der et højt bip hver kvarters tid fra Overgårds armbåndsur, som han har sat til at bippe dagen lang med samme interval. Til gengæld giver det plads til smukke øjeblikke, hvor den klassiske musik i soundtrackets baggrund smelter sammen med de smukke landskabsbilleder.

ARCTIC er den første film, som den brasilianske instruktør Joe Penna har instrueret. Mads Mikkelsen er skøn som Overgård, og de fleste kvinder vil nyde hele 97 minutter, hvor de kan betragte Mads Mikkelsen kæmpe sig igennem det sneklædte landskab.

Medvirkende: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradottir, Tintrinai Thikhasuk
Instruktør: Joe Penna
Manuskript: Joe Penna
Musik: Joseph Trapanese
Klip: Ryan Morrison
Producenter: Christopher Lemole, Tim Zajaros og Noah C. Haeussner

Spilletid: 97 minutter

Premiere 31.januar 2019