Animationsfilmen ´Boss Baby: Det bli’r i familien´ er efterfølgeren til ´Boss Baby´ animationsfilmen. Man følger stadigvæk drengen Tim. Han er blevet voksen og har fået sin egen familie og er blevet hjemmegående far til to børn. Lillebroderen Ted er også voksen og er nu en mega-rig forretningsmand, som ikke taler meget med sin bror mere. Udover at han ved højtider sender Tim og familie meget ekstraordinære gaver.

Tims datter Tabitha er begyndt på en skole for mega-intelligente børn, og det viser sig, at skolens rektor Dr. Armstrong har mørke og skumle planer om at overtage verdensmagten. Dertil kommer, at Tims babydatter Tina ikke kun er en nuttet baby, men også en forklædt Babycorp i babyklæder. Så begynder en meget vigtig mission for at sikre verdensfreden med mere, og det bliver Tim og Ted, som må tage på missionen.

Babycorp er et hemmeligt netværk af babyer, som både er voksne og babyer, for de kan lidt af hvert i Babycorp. I ´Boss Baby 1´ findes en hemmelig drink, som forvandler voksne til babyer. I denne film kan en ny hemmelig drink forvandle både Tim og Ted til børn igen.

´Boss Baby: Det bli’r i familien´ er med danske stemmer, og det er virkelig en fornøjelse at genkende bl.a. Søren Pilmark, Anders Bircow og Mille Lehfeldts stemmer. Ikke mindst er sangsiden af denne film værd at lægge mærke til.

Filmene er baseret på børnebøgerne af Marla Frazee, og bag produktionen står DreamWorks Animation, som også står bag filmen som Kung Fu Panda og Shrek. Der er ingen tvivl om, at Boss Baby universet kan strække sig meget længere og bredere, så det er sikkert ikke den sidste Boss Baby animationsfilm, vi har set.

Man kan sagtens se ´Boss Baby: Det bli’r i familien´ uden at have set den første film. Underholdningsværdien er meget høj i dette meget surrealistiske univers, hvor hemmelige babygrupper arbejder på at overtage magten og gøre oprør mod forældrene, og forvandle dem til zombier. Samtidig er der flere hylende morsomme scener og replikker.

Der er virkelig meget fantasi bag Boss Baby universet. Flere af de animerede scener er udover at være meget kreative også imponerende flot tegnet/skabt. Handlingen er til tider så langt ude bogstaveligt talt, at man fascineres inderligt af denne rejse i fantasiens verden, hvor alt forekommer muligt.

Det er dog også en morale i filmen. Lad børn være børn, så længe de kan. Og selvom man er blevet voksen, behøver man ikke glemme sin barnlige sjæl.

Premiere: 14 oktober 2021

Danske stemmer: Søren Pilmark, Anders Bircow, Esben Smed, Mille Lehfeldt og Julia Bircow med flere

Instruktør Tom McGrath

Manuskriptforfatter Michael McCullers

Længde 108 minutter

Censur: Frarådes under 7 år.