Hvor skal man næsten begynde med at beskrive denne pallette af herligheder, som filmen Bros leverer.

Filmen er en romantisk komedie i klassisk forstand, men med to mænd i hovedrollerne. Bobby (Billy Eichner) er en velformuleret og engageret mand, der både skriver bøger og laver podcast. Hans næste karriereskridt er at være direktør for New Yorks nykommende LGBTQ+ museum. Hans meget store passion er at tale og informere omgivelserne og verden om LGBTQ+ historie gennem tiden og alt det tragiske, der følger med. Bobby er single og er egentlig ikke på udkig efter et romantisk og monogamt forhold – han får lysterne stillet gennem appen Grindr.

Men til en stor fest i miljøet får Bobby pludselig øje på Aaron (Luke MacFarlane), der står i bar overkrop nede på dansegulvet. Aaron er normalt slet ikke Bobbys type, han ser den type, alt for veltrænede mænd, som halvdumme og intetsigende. Deres øjne mødes og kort tid efter står Aaron oppe på balkonen ved siden af Bobby. Deres første samtale er mildest talt lettere akavet, da ingen af dem er verdensmestre i at flirte. Men på trods af det, ender det til sidst med, at de udveksler telefonnumre.

Bobby og Aaron mødes igen, og selvom de begge holder godt fast i deres forestilling om ikke at være interesseret i et romantisk og monogamt forhold, ender de alligevel med at slippe paraderne lidt efter lidt. Men som i en hver anden rom-com er det ikke uden bump på vejen.

Bobby er intimideret af Aarons veltrænede og flotte ydre, og omvendt er Aaron intimideret af Bobbys intelligens og engagement.

Men man kan jo blive overrasket på flere niveauer, når man lærer et nyt menneske at kende.

Filmen gør på et tidspunkt grin med, at heteroseksuelle mænd ofte vinder Oscars for at spille homoseksuelle i Hollywood film– det gør dem modige og fantastiske skuespillere, men det er aldrig den anden vej rundt. Derfor var det vigtigt for skaberne af filmen, at alle skuespillerne i filmen, også dem der spiller heteroseksuelle, er castet LGBTQ+ skuespillere. Billy Eichner, som spiller Bobby er manuskriptforfatteren bag filmen og homoseksuel, han har lavet filmen sammen med instruktøren Nicholas Stoller, som er heteroseksuel. Så sammen havde de hver deres ekspertise til indhold og rammer af filmen.

Filmen fortæller gennem en masse humor nogle af de temaer/dilemmaer, man kan stå i som LGBT+person. Emner som homoseksuelle mænd og maskulinitet, absurd fokus på workout, Grindr-hookups, trekantsforhold, og inter-queer politik. Den er samtidig også propfyldt med klichéer, specielt hvis man er LGBTQ+person eller bare har lidt kendskab til miljøet, men den gør det så humoristisk, at det på sin vis er okay. Den er i hvert fald dybt selvironisk, og på den måde kan man kun være glad for, at den er skabt af en fra miljøet. Ellers havde man næsten ikke turdet grine så højt af alt det, den tager pis på.

Bros er befriende og let. Man skraldgriner mange steder igennem filmen, og man går derfra med den helt rigtige feel-good følelse i kroppen. Den får mange anbefalinger med herfra.

Instruktør:

Nicholas Stoller

by

Manuskript:

Nicholas Stoller and Billy Eichner

Cast

Medvirkende:

Billy Eichner Luke Macfarlane Ts Madison Monica Raymund Guillermo Díaz Guy Branum Amanda Bearse

Premiere d. 6 oktober 2022.