Solen bragede ned over Dyrehaven til premieren på Cirkusrevyen 2021, der i øvrigt bliver Ulf Pilgaards allersidste sæson. Så forventningens glæde var høj i det ikoniske revytelt.

Ballet åbnes da også med fest og farver, hvor hele holdet udtrykker deres begejstring over endelig at være tilbage på scenen. Og hvor Pilgaard er gået i gang med sin sidste omgang Cirkusrevy, så er det Merete Mærkedahls debut. Og det klarer hun suverænt. Merete er genial som vores nordjyske makrel-elskende statsminister, teksten går lige til stregen, men Merete er overbevisende og hendes timing sidder lige i skabet. Lidt anderledes forholder det sig i Lisbeth Dahls parodi på vores kulturminister Joy Mogensen, der får teltet til at lette af grin når Lisbeth tørt synger – ”Hvordan fanden skal jeg lave Joy – en person, man slet ikke kender?”. Holdets to damer tørner sammen i sketchen Bofællesskab, hvor familiens roller er vendt på hovedet grundet Corona.

Og netop pandemien har naturligvis sat sit præg på en del af teksterne til årets revy i begge akter. Henrik Lykkegaard giver den som Brostrøm, der demonstrerer hvordan et mundbind skal tages på, og så er der ægteparret Beth og Bendt (Merete Mærkedahl og Niels Olsen), der så at sige har haft rigeligt med tid til at finde og gennemanalysere hinandens fejl og mangler. Vi tager også en tur i testcentret, hvor de lange køledere driver stakkels Niels Ellegaard direkte i kløerne på Henrik Lykkegaard og den ubehagelige vatpind. Niels Olsen giver den også som opereret patient, hvor en kluntet læge (Ellegaard) tilsyneladende har glemt flere ejendele inde i maven under operationen.

Niels Ellegaard giver samtlige hundeejere røde ører i ”Kom Max”, hvor det er tydeligt hvordan magtforholdene i virkeligheden fordeler sig i hjem med kæledyr. Og Ellegaard har publikum i sin hule hånd i sin sang ”Hvordan Dan” om vores Klima-minister Dan Jørgensen.

Hendes Majestæt Dronningen savner at klippe røde bånd, og traditionen tro inviterer hun naturligvis indenfor, denne gang skal der pakkes, så hun kan blive klar til at ryge og rejse med Dannebro. Vi kommer til at savne Ulf Pilgaards parodier på Daisy, han leverer som altid 100%, han er nærværende og skarp som vi kender ham og publikum elsker ham. I et medley med kendte danske sangere, der har haft et hårdt Corona-år, begejstrer Ulf publikum med sin fremtoning som en af Danmarks største sangerinder. Han beviser igen og igen, at han er en af de sidste fra en efterhånden svunden tid og man kan kun gisne om, hvem der skal føre kongehuset videre i Cirkusrevyen.

Og selvfølgelig skal Ulf have sin helt store hyldest i 2. akt. Og som de ganske rigtig synger i sangen ”Nye tider”, så bliver det nye tider i Cirkusrevyen, når Ulf efter dette års revy takker af. En epoke er slut, men revyen skal nok bestå med hele Danmarks Lisbeth Dahl ved roret som den gamle sherif. I det hele taget er der en rigtig god kemi og dynamik spillerne imellem.

Scenografien er i top og kapelmester James Price styrer musikken – som altid fremragende og også danserne leverer show i verdensklasse.

Alt i alt et rigtigt godt show, trods de til tider lidt letbenede tekster.

Vi vil klart anbefale at man går ind og ser Cirkusrevyen med Ulf på plakaten for sidste gang.

Cirkusrevyen 2021 har premiere søndag den 9. maj 2021.

Medvirkende: Lisbeth Dahl, Niels Olsen, Ulf Pilgaard, Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard og Merete Mærkedahl.

Instruktør: Lisbeth Dahl

Kapelmester: James Price