I dag gik Nordisk Films nye streamingtjeneste Dansk Filmskat i luften.

Nu samles højdepunkterne fra dansk filmhistorie, så filmelskere kan se deres yndlingsfilm online, når det passer dem.

Med til lanceringen på Nordisk Film var også nogle af de største personligheder, som vi holder så meget af fra de gamle film. Her i blandt Lone Hertz, som jeg personligt husker allerbedst fra film som Frøken Nitouche og Sommer i Tyrol for lige at nævne nogle få.

“Jeg synes, at det er en rigtig god idé med Dansk Filmskat – det skulle de have lavet for mange år siden”, lød det fra den folkekære skuespiller. Hun tvivler dog på, at hun kommer til at benytte sig af siden, hvor selve ordet “streaming” er svært nok at udtale.

“Jeg tror ikke selv, jeg kommer til at bruge det. Jeg synes, at jeg har nok at se til med netbank og nem-id, og hvad det ellers hedder det hele” grinede Lone Hertz.

Også vores allesammens Benny fra Olsen Banden (Morten Grunwald) støtter op om Dansk Filmskat.

“Jeg er lykkelig over at have haft mulighed for at lave alle de skønne film, som jeg har, og jeg synes, det er ganske udemærket, at der nu laves en side, så de unge generationer også kan se de gode film.”

“Jeg ser selv af og til de gamle film. I går så jeg for eksempel en film, der er mere end 50 år gammel, nemlig Smukke Arne og Rosa. Den kan tadig gøre mig i godt humør, og sende tankerne tilbage på gode minder”

Bent Fabricius Bjerre var også mødt op for at hylde Dansk Filmskat.

“Jeg synes, at det er en sjov idé med denne side, og jeg kender alle filmene temmelig godt, for jeg har jo lavet musikken”, lød det mundert fra Danmarks største komponist.

Dansk Filmskat vil løbende blive fyldt med flere og flere film og lanceres med et introduktionstilbud frem til 1. april, hvor siden kan benyttes for 0 kr. i første måned. Herefter er prisen 49 kr. pr. måned. Læs mere her.