Den Danske Pige

‘Den Danske Pige’ er en rørende og stærk film om ubetinget kærlighed mellem to mennesker. Einar og Gerdas kærlighed til hinanden er en stor inspiration for os alle.

Gerda (Alicia Vikander) og Einar (Eddie Redmayne) møder hinanden på Det Kongelige Kunstakademi, og finder hinanden i kunsten – de forelsker sig og bliver hurtigt gift. Einar er en fantastisk landskabsmaler hvor Gerdas passion er portrætter. Og det er gennem kunsten, at Einars indre Lili langsomt begynder at spire og komme frem i lyset.

Det starter lidt som en leg, hvor Gerda også synes det er lidt spændende at finde ud af hvem denne Lili er, hun er meget forstående og støttende, og opfordrer ham blandt andet til at lade Lili komme med til fest. Det skaber naturligvis nogle store følelsesladede udbrud, som ingen dog kan fortænke dem i.
Einar er fastbesluttet på at lukke Lili ud i livet, og det er fascinerende at følge hans rejse som det første menneske i Danmark og sågar helde verden, der gennemgår en kønsskifteoperation.

‘Den Danske Pige’ er dybt rørende – det er en film, der går lige i hjertet. Den skubber til samfundsdebatten, og det er næsten ubærligt at tænke på hvor lidt der egentlig er sket i debatten om transseksuelle siden Gerda og Einar Wegener levde for næsten hundrede år siden.

Store dele af filmen er optaget i Danmark, Norge og Frankrig. Og København tager sig fantastisk godt ud på det store lærred. Også Einars hjemby Vejle bliver nævnt flere gange i filmen, og det er morsomt at se hvordan Vejle og omegn har vokset sig til et stort landskab med snebeklædte bjerge!

Både Eddie Redmayne og Alicia Vikander er nominerede til en Oscar for deres roller, og det er med god grund, for de er begge i besiddelse af en helt unik sårbarhed, der giver et autentisk billede af det forhold virkelighedens Gerda og Einar måtte have haft.

‘Den Danske Pige tangere årets vigtigste film og er bestemt en film, der skal ses i biografen.

Filmen har premiere den 4. fabruar 2016.

Instruktør: Tom Hooper
Medvirkende: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw, Amber Heard, Matthias Schoenarts.