”Den sidste Gentleman” er en verden af høflighed, venlig og kærlighed bygget på et fundament af uærlighed og en kriminel tankegang. I en tid hvor de fleste  film enten er aktion på højt niveau med masser af slåskampe og biljagter eller romantiske kærligheds-historier, der næsten bliver for meget, rammer filmen ” Den Sidste Gentleman” midt imellem. Med sin fine rolige stemning giver den plads til aktion, da hovedpersonen er bankrøver, men samtidig giver filmen også plads til kærligheden, den som bankrøveren finder i en moden alder, da han møder hestepige Jewel. ” 

Den sidste gentleman” er en semiautentisk historie om den aldrende bankrøver Forrest Tucker spillet af Robert Redford, der teamer op med vennerne spillet af Danny Glover og Tom Waits, og tilsammen udgør de ”Over-the-Hill-Gang” banden, som medierne og politiet døbte banden.

”Over-the-Hill-Gang” banden var på toppen i 1980érne, før mobiltelefonen og ikke mindst internettet. Hvilket i den grad besværliggjorte politiets arbejde i at fange bankrøverne, hvilket banden levede højt på. Tilsammen røvede banden flere millioner fra bankerne.

Der hvor ”Over-the-Hill-Gang” skilte sig ud i forhold til datidens bankrøvere, var deres alder, de var godt oppe i 70erne, og samtidig var de altid yderst høflige og nærmeste venlige under deres bankrøverier.

”Den sidste Gentleman” er dog ikke kun en film om det kriminelle liv, selvom bandeanføreen Forrest Tucker, der spillers af Robert Redford, stort set ikke kender til andet, da han næsten hele livet enten har været i fængsel, i gang med at røve banker eller været på flugt. Bl.a. har han klaret at flygte hele 18 gange fra fængslet, og selv i dag er han stadig kendt for sin legendariske flugt fra fængslet San Quentin.

”Den sidste Gentleman” er også en yderst romantisk film om den pludselige og uventede kærlighed, der kan ske i en moden alder, Da Forrest Tucker møder Jewel, spillet af Sissy Spacek sætter det nogle tanker i gang i dem begge, og en spirende forelskelse rammer dem, og snart er der søde ord og kærlige blikke i luften blandt de to, som gør alt for at være sammen. En respektfuld kærlighed, der skinner igennem på lærredet, hvor man som publikum drages med ind på deres lyserøde sky.

Eftersigende er ” Den sidste Gentleman*” Robert Redfords sidste rolle på det store filmlærred, og hvilken perfekt afsked med Robert Redford, der gennem sin karriere har betaget de fleste kvindelige biografgængere med sine smukke dybblå øjne og hans charmerende personlighed, som altid er brændt igennem på skærmen uanset hvilken rolle, han har skulle spille. ’ ”Den sidste Gentleman” er et storslået farvel til gentlemanen og skuespilleren Robert Redford.