Den Store Venlige Kæmpe

Besnærende smuk, varmhjertet film.

‘Den Store Venlige Kæmpe’ vil trække dig ud af hverdagens jag og mag og indhylle dig i et tindrede drømmeunivers skabt af to legender indenfor hver deres kreative felt: film og bøger: Instruktørgeniet Steven Spielberg og en af verdens bedste historiefortællere Roald Dahl. Og disse skaber en verden hvor vi får både godt og ondt at se.

Det mest imponerende ved denne film er de visuelle effekter, musikken og de to bærende hovedroller.
Hvor det tit ikke er til at finde filmen for visuelle effekter, har Steven Spielberg her på en enkel og smuk vis forvandlet ord til billeder i nogle af de flotteste effekter længe set i biografen. Især får forestillingen om hvad en drøm egentlig er ben at gå på eller rettere sagt vinger at flyve med, og vil efterlade dig med åben mund og polypper.

Musikken i denne film markerer et samarbejde mellem Spielberg og John Williams på over 24 film nu, og der er god grund til hvorfor John Williams er en verdensberømt komponist. Musikken i ‘Den Store Venlige Kæmpe’ har en underjordisk og magisk klang som perfekt balancere mellem den hemmelige drømmeverden og den almindelige verden vi ser i filmen.

Interaktionen mellem de to hovedroller – pigen Sofie og Den Store Venlige Kæmpe aka. Ruby Barnhill og Mark Rylance er sød, troværdig og morsom. Mark Rylance er nyslået Oscarvinder efter hans sidste samarbejde med Steven Spielberg i filmen ”Bridge of Spies” og han er både charmerende naiv og stærk i rollen som den godhjertede Kæmpe som indsamler drømme. Bare måden han elegant samler små objekter som Sofies briller eller bog op på, er nærmest delikat. Ruby Barnhill er en standhaftig lille skuespillerinde og hun har næsten samme sødme over sin rolle som lille Drew Barrymore havde i E.T.

Som med mange eventyrfilm er der chance for at nogle forældre som bringer deres børn ind for at se den, vil finde den langtrukken og kedelig. Men der er også chancer for at denne film vil bringe visse voksne i kontakt med den rislende fornemmelse af hvordan de som barn gemte sig for store, uhyggelige kæmper.
For denne film vil åbne vinduet til din barndoms fantasi og gys og gru og tage dig med tilbage, som blev du trukket af en kæmpe hånd.

Denne her film er ikke den nye E.T. men Steven Spielberg og hans talentfulde hold har givet os en fremragende filmatisering af en fremragende børnebog og den bringer lidt lys, magi og glæde ind i et år som bestemt ser ud til at trænge til det.

‘Den Store Venlige Kæmpe’ har premiere den 21. juli 2016.

Instruktør: Steven Spielberg
Medvirkende: Ruby Barnhill, Mark Rylance, Rebecca Hall, Penelope Wilton, Bill Hader, Ólafur Darri Ólafsson