Hovedstjernen i filmen ”Destroyer” er ingen ringere end skuespillerinden Nicole Kidman, som spiller LADP-efterforskeren Erin Bell. ”Destroyer” handler om hvordan Erin Bell i sine yngre dage sammen med kollegaen Chris går undercover for sammen at optrævle en bande. Deres undercover mission ender dybt tragisk for Chris. Og dette tragiske udspil har Erin Bell meget svært ved at tackle.  I nyere tid dukker bandens leder Silas op igen, og Erin, som stadig er LADP efterforsker begynder sin egen vendetta for at få ram på Silas, og dette medfører at hun kontakter de nulevende medlemmer af banden, samt bliver nødt til at se sine egne traumer i øjnene for endelig at kunne give slip på fortiden.

Nicole Kidman er af flere blevet spået en Oscar for hendes præstation i ” Destroyer”, og sjældent har vi set den smukke Nicole Kidman spille så nedbrudt, træt og udbrændt. Fysisk slæber hun sig gennem filmen, med dybe rande under de tomme øjne..

Filmisk springer handlingen mellem den unge smukke efterforsker og den nu nedbrudte efterforsker, for at skabe forståelse for hendes karakter i nutiden. Men denne hoppen mellem fortid og nutid er ikke helt gennemført, og til tider er denne moderne noir film svær at følge med i. Man kommer som biografgænger desværre til at kede sig under ” Destroyer”. ” Destroyer” er slået an som en storfilm, men den falder næsten helt til jorden, og den sidste time af filmen er meget forudsigelig. 

Ikke mindst overspiller Nicole Kidman desværre flere gange. Som publikum bliver man bevidst om at hun er en dygtig skuespillerinde, og netop dette skinner igennem i filmen, at det er skuespil, hvilket virkelig ikke gør ” Destroyer” autentisk, men i stedet frygtelig langtrukken. 

Det er hovedsageligt på grund af siderolleindehaveren Petra, spillet af Tatiana Maslany, som spiller eminent og overbevisende i rollen, som kæresten til Silas at filmen trods alt har en smule succes.

Medvirkende: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan m.fl.

Instruktør: Karyn Kusama

Manuskript: Phil Hay & Matt Manfredi

Fotograf: Julie Kirkwood

Klipper: Plummer Tucker

Komponist: Theodore Shapiro

Længde: 2 timer

Premiere 3.januar 2019