Årets fodbolddokumentar med guden over alle fodboldguder Diego Maradona.

Den Argentiskefødte Diego Maradonas driblinger og evne til at spille fodbold har taget hele fodboldverden med storm. I dokumentaren Diego Maradona viser der flere scener fra den grønne fodboldbane, hvor Diego Maradona fremviser sit imponerende og unikke talent med en fodbold. Den Oscar-vindende instruktør Asif Kapadia vælger i dokumentaren at fokusere på Diego Maradonas ophold i Napoli Italien i årene 1984 til 1991. De år der skabte Diegos Maradonas karriere og storhed, men samtidig også blev hans fald fra fodboldgudshimlen.

Dokumentaren går rigtig tæt på, og er en meget barsk og intens fortælling om den helt unge Diego Maradona, der spiller fodbold for at komme ud af den slum, han er opvokset i. Alt han ønsker er at tjene penge på fodbolden – nok til at han kan købe et hus til sine forældre, så de også kan komme ud af slummen. På det tidspunkt har han ingen ide om, at han en dag skal blive én absolut fodbolds-verdensstjerne, der desværre også skal opleve at blive presset til det yderste af sine fans og desværre også den italienske mafia.

Instruktøren Asif vælger bl.a. at interviewe Diego Maradonnas kæreste siden teenageårene og Diegos kortvarige elskerinde, og deres stemmer lægges som voiceover, på de mange filmoptagelser og fotografier af Diego, der danner dokumentaren. Interviewene med de to kvinder og især Diegos coach er med til at skabe en dybde i dokumentaren, hvor man lærer Diego bedre at kende udenfor fodboldbanen. Og hvor man får en indsigt i det kæmpe pres, der blev pålagt den kun 24 år gamle Diego Maradona

Dokumentaren er bestemt seværdig både for dem som har en stor interesse i fodbold og dem, som ikke har den store fodboldinteresse. Dokumentaren er sat godt sammen, klip for klip følger man Diego Maradonas udvikling, man hører hans nærmeste udtale sig, og man ser klip fra TV, hvor Diego selv udtaler sig. Dokumentaren danner ikke et rosenrødt billede, men et meget ærligt billede af Diego Maradonas kampe på fodboldbanen, med sig selv, misbrug, sine indre dæmoner og ikke mindst med napolitanernes forgudelse af ham. Kulturtid. DK giver ” Diego Maradona” 4 flotte og seværdige stjerner.

Instruktør: Asif Kapadia

Producere: James Gay-Rees & Paul Martin

Executive Producere: George Pank, Will Clarke, Julian Bird og Bil Bungay

Længde: 130 minutter