Filmen ”Doggy Style” er en underholdningsfilm med vaskeægte drengerøvshumor langt under bæltestedet.

Den handler om en sød lille Border Terrier ved navn Reggie. Reggie bor hos den halvbumsede fyr Doug. Reggie kaster alt sin hundekærlighed på Doug, og han elsker deres sjove lege sammen. I virkeligheden kunne Doug dog ikke være mere ligeglad med sin lille dumme hund. Hun har kun beholdt ham for at irritere sin ekskæreste, der skred fra ham, og han har aldrig villet have Reggie til at starte med. Men hundekærlighed er ubetinget, så alt dette ved Reggie ikke noget om, så han elsker, når Doug kører ham langt væk, kaster en bold og kører fra ham. Reggie kommer nemlig altid hjem til Doug med bolden igen og elsker den slags udfordringer, men en dag kører Doug ham flere timer væk fra deres hjem og kaster bolden ind i en gyde og kører væk derfra med lynets hast.

Så står Reggie alene tilbage, efterladt i en storby, men der går ikke længe før han møder en anden gadehund, den lille skarptungede Bulldog, Bug, som viser ham livet på gaden og præsenterer ham for sine venner, Border Collien, Maggie, der er blevet tilsidesat af sin ejer, for en nyere og mere SoMe-venlig variant og Granddanoisen, Hunter, en terapihund med mindreværdskomplekser. De fire hunde finder hurtigt hinanden i et helt særligt venskab gennem deres fælles menneskesvigt og en sjov nat sammen i storbyen. Reggie er i starten meget opsat på at skulle hjem til sin elskede ejer Doug, men efter at have fortalt om ham til sine nye venner, begynder han at indse, at Doug er tæt på den værste ejer, en hund kan ønske sig. Savnet bliver erstattet med hævntørst og derfra begynder den fantastiske hjemrejse for at finde Doug og bide pikken af ham.

Hjemrejsen er selvfølgelig ikke uden forhindringer, som den slags hjemrejser jo aldrig er, så der er både noget med sjove svampe, mord, fangenskab og en masse andet sjovt under vejs for de fire hundevenner.

Filmen er skrevet af Dan Perralut, som bare elsker hundefilm og hunde generelt. Instruktøren er Josh Greenbaum og sammen elsker de at dreje historier med sort humor og skæve vinkler. De er inspireret af både hundefilm og det at skabe voksenfilm ud fra et ellers forventet børneunivers – en blanding mellem filmene ´Den Fantastiske Hjemrejse´ og ´Ted´ er de kommet i mål med her.

Men hvorfor navnet på filmen skulle ændres fra ´Strays, som den originalt hedder til et andet engelsk ord ´Doggy Style, for at køre i Danmark, det er da vist noget af en gåde og rimelig unødvendigt.

Men det er blevet til en alletiders underholdningsfilm med både søde og hjerteskærende momenter, men samtidig også fald-på-røven-humor. Det er faktisk ramt ret godt 50/50 og dyrefilm er altid virkelig imponerende lavet, selvom man aldrig helt ved nu om dage, hvor meget der er hundene selv og hvor meget computer der er indover – ja udover stemmerne naturligvis. Men tænk at man kan træne en hund til at lave film, det er da imponerende hver eneste gang.

Stemmerne til hundene sidder lige i skabet og det er hylende morsomt, det er klart det, der bærer filmen og gør den seværdig. For selve historieopbygningen har man jo nok været igennem nogle gange før, men den gennemgående sorte og skæve humor gør den alligevel anderledes.

Hvis man er i humør til sort humor under bæltestedet (for voksne), og en masse søde hunde med skarpe replikker – så kom endelig ind og se den.

Instruktør: Josh Greenbaum

Medvirkende stemmer: Will Ferrell, Isla Fishe. Jamie Foxx, Randall Park

Premiere: 24. august 2023