Hvis du nogensinde har været i Paris og oplevet Eiffeltårnet i virkeligheden, så ved du også hvor imponerende og spetakulært et bygningsværk det er. Filmen ‘Eiffel’ er et romantisk drama, som fortæller historien om Gustave Eiffel (spillet af Romain Durins). Det er ham, som i 1889 bygger Eiffeltårnet. Filmen er ikke en dokumentar, men det er en autentisk historie.

I instruktøren Martin Bourboulons film følger man Gustave Eiffels kamp for at gennemføre sit projekt – at få bygget Eiffeltårnet. Regeringen er imod ham, selvom han på ærlig vis har vundet den franske verdensudstillings-konkurrence. Gustave Eiffel er den eneste, som kan se projekt Eiffeltårn for sig. Og til trods for et økonomisk og politisk pres, holder han det arkitektoniske fokus.

Det er dog lige før, Eiffeltårnet aldrig blev bygget, for mr. Eiffel møder Adrienne, den gifte kvinde, som straks bedårer ham. Hendes mand går imod deres forhold, og Gustave skal lære at balancere sit livsprojekt Eiffeltårnet og sine følelser for Adrienne. Er det muligt for Gustave Eiffel at få succes med begge dele? Det får du naturligvis svar på i filmen.

Instruktøren har selv udtalt, at det var en udfordring at skulle dele historien op imellem projektet og kærlighedshistorien – og det skinner desværre igennem i filmen, og det gør også, at man sidder tilbage og mangler lidt tyngde og dybde.
Til gengæld er filmens visuelle side dybt imponerende.

Filmen `Eiffel` er en del af franske film mandage, som afholdes i Grand biograf til og med den 12.december 2022. Filmen ´Eiffel´ er utroligt smukt filmet og et smukt portræt af Paris i 1889, og det i sig selv gør filmen ´EIFFEL´ seværdig.

Instruktion: Martin Bourboulon

Medvirkende: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps og Armande Boulanger.

Varighed: 108 minutter

Premiere: 27 oktober 2022