“Fisherman´s Friends er året feel-good-musikfilm, en skøn og meget hjertevarm romantisk britisk komedie baseret på en sand historie.  
Den poppede musikmanager Danny tager på polterabend med sine musikmanagervenner fra London til den lille by Port Isaac i Cornwall, England. Tilfældigvis opdager Danny og musikmanagervennerne en gruppe lokale fiskere, som synger autentiske sømandsviser til stor fornøjelse for byens indbyggere. Dannys vener beslutter sig for at drille Danny, og råder ham til at skrive kontrakt med fiskersangerne, og dernæst efterlader de ham i den lille by og drager tilbage til London. 

Danny gør alt for at overtale de brovte fiskersangere om, at de skal indspille en plade, og han giver dem sit ord på, at han nok skal skaffe dem en pladekontrakt. 


I Port Isaac og ikke mindst blandt fiskerne er ét ord ét ord. Snart står Danny i et stort moralskt dilemma overfor de syngende fiskere. Kan Danny skaffe dem en pladekontrakt ?  Og hvad skal Danny gøre med de spirende følelser, han har til den yndige datter af én af de syngende fiskere ?

“Fisherman´s Friends” giver et varmt indblik i det stærke og sammentømret sammenhold “de sidste fiskere” i en lille engelsk by har. Og filmen fremstiller på sjoveste og sødeste vis mødet mellem den naive poppede og noget overfladiske Londonmand og de vejrbidte fiskere, der gennem generationer har lært at forstå og respektere havet, og som nyder med stor lune at drille den nyankomne besøgende Danny fra London.  

“Fisherman´s Friend” minder i miljø og historie om filmene ” Fire bryllupper og en begravelse” fra 1994 og musikfilmen “The Commitments” fra 1991. Historien i filmen ” Fisherman´s Friend” er dog lidt for enkel og til tider lidt for sukkersød til, at den når helt op på højderne af de to store publikumssucceser, men “Fisherman´s Friend” har flere rørende, sjove og stærkt underholdende scener.   

Medvirkende: Daniel Mays, James Purefoy, Tuppence Middleton med flere
Instruktion: Chris Foggin
Producers: Meg Leonard, Nick Moorcroft og James Spring
Manuskript: Piers Ashworth og Nick Moorcroft
Fotograf: Simon Tindall
Klipper: Johnny Daukes
Musik: Rupert Christie
Land: England
Spilletid: 152 minutter
Premiere:  15 august 2019