Hugh Grant siger nej til Bridget Jones og ja til Meryl Streep


Meryl Streep hiver Hugh Grant ud af hans halvotium og ind i denne hjertevarme, sødmefulde og tonedøve film om en velhavende dame som ville være en sangerinde – koste hvad det ville. I et samarbejde mellem hendes mand (spillet af den charmerende som altid Hugh Grant) holdt de små forestillinger for tætte venner og ”musikkendere” indtil den dag hvor Florence kræver at komme til at optræde for anmeldere og et ukontrollerbart publikum. Fiaskoen er sikker – eller er den? Lige meget hvad blev det en aften som skrev sig ind i historien.

En egocentrisk excentriker eller en ægte musikfan? Florence Foster Jenkins vil for evigt blive linket sammen med musik. Og det til trods for at man kunne kalde hende verdens værste amatørsangerinde. Ikke desto mindre var hun en strålende musikkender og så autentisk i sin passion at hun tilbage i 1944 fik lov til at optræde i selveste Carnegie Hall.

Dette er længe før X-Factor og diverse talentshows blev fredagsunderholdning for masserne men forskellen mellem Florence og de stakkels – lidende af vrangforestillinger- deltagere som man ser i nutidens talentshow på internationalt TV, er at Florence måske var ligeså talentløs, men hun kunne gøre noget de ikke kunne. Hun kunne røre folk selv gennem hendes tonedøve stemme. Som instruktøren bag filmen sagde:” She was ridiculous – and touching.”

Denne film viser en kvinde som havde muligheden for at leve livet til det fulde og gjorde det og mere til. Det er en inspirerende historie og Meryl Streep får den skrøbelighed som lod under Florences målsatte ydre perfekt frem. Kulturtid fornemmer endnu en Oscarnominering til verdens bedste kvindelige skuespiller.

Fun Fact: Den afdøde mestersanger selv David Bowie havde hendes originale optagelse I hans personlige samling og sagde at den havde personligt ændret hans liv. En bemærkning som blot er endnu en blåstempling af denne kvindes indflydelse for musikken. Her på Kulturtid tager vi også hatten af for Florence og kaster en imaginær rose op på scene. Bravo Florence. Encore!

Premiere: 25. august

Instruktør: Stephen Frears
Medvirkende: Meryl Streep, Hugh Grant og Simon Helberg