” Før Frosten” er dansk film, når det er bedst. Instruktør Michael Noer har skabt  en særdeles dramatisk fortælling om livet på landet for en bondefamilie i Danmark anno 1850. En fejlslagen høst efterlader familien med en næsten tom pengekasse og kun muggent brød at spise. Gode råd er dyre for bondefamilien bestående af far Jens, datter Signe samt drengene Peder og Mads. 

Bondemanden Jens bliver nødt til at træffe et valg for at sikre sin familie og gård, før frosten og vinteren sætter ind. Han beslutter sig for at bortgifte sin datter Signe. Naboen, den jævne bonde Ole, har allerede vist interesse for Signe. Men da den rige storbonde Gustav viser interesse i at købe landbrugsland af Jens,  øjner Jens en mulighed for at bortgifte Signe til Gustav og derved opnå de bedste kår for familien. Med snuhed og menneskelig indsigt træffer bondemand Jens det endelige valg. Et valg som får flere store og ikke mindst tragiske konsekvenser, størrere end han på noget tidspunkt kan forudse. Men hvor langt kan og vil Jens gå for at sikre sig selv og sine børn?

Handlingen i ” Før Frosten” er som et social realistisk vidnesbyrd på en tid, hvor sociale normer, rang og ikke mindst siddepladser i kirken er afgørende for at holde æren højt i et mindre patriarkalsk bondesamfund. Menneskelige karaktertræk såsom grådighed i en kombination med drømme og tro på et bedre liv med høj hat og mønter på lommen driver denne film frem. Som biografgænger er man med på marken og kan næsten fornemme lugten i kostalden og mærke mudderet på ens sko.

Bonden Jens spilles af skuespilleren Jesper Christensen, og hans stærke præstation er ikke mindre end fremragende. Filmen har også allerede modtaget stor anerkendelse og Jesper Christensen har modtaget hovedprisen for bedste mandlige skuespiller på Chicago International Filmfestival samt på Tokyo International Film Festival, hvor også filmen (v. Michael Noer) modtog festivalens hovedpris.

Medvirkende: Jesper Christensen, Ghita Nørby, Clara Rosager, Magnus Krepper med flere.

Instruktør: Michael Noer

Manuskript: Jesper Fink & Michael Noer

Fotograf: Sturla Brandth Grøvlen

DFF Klipper: Adam Nielsen

Sound Designer: Morten Green

Komponist: Rune Tonsgaard Sørensen

Producere:  René Ezra, Matilda Appelin & Tomas Radoor

Post Producere: Charlotte Buch Line & Anne Blohm Rudbæk

Executive Producere: Henrik Zein & Lena Haugaard