Hvis man er til Pierre-Ambroise-François Choderlos de Laclos brevroman Farlige forbindelser fra 1782 om Grev de Valmont og Markise de Merteuils erotiske rænkespil, vil man formentlig nyde Safy Nebbous film Forført efter en roman fra 2017 af Camille Laurens. 

Den handler om den 50-årige, intellektuelle universitetslærer Claire, der underviser i litteratur. Hun er fraskilt, da ægtefællen er blafret af med en noget yngre model. Dernæst har Claires unge elsker Ludo droppet hende, så hendes selvtillid er bestemt ikke i top. 

For at komme mentalt op på hesten igen skaber Claire en fiktiv persona, Clara, på Facebook, så hun kan stalke Ludo. Hun stjæler et billede til profilen af en helt ung pige og kommer derved i kontakt med Ludos ven Alex, som hun indleder en hed online flirt med. Virkelighed og fiktion blander sig med hinanden for Claire, for det fysiske billede er ikke hende, men ordene til Alex er. For Claire indebærer det en fiktiv lykke over forholdet. Hun bliver besat af, om der kommer besked til hende på messenger fra Alex, og lyden og synet af de prikker, der markerer, at der bliver skrevet til hende, fylder mere og mere for hende. Alex bliver vild med Clara/Claire og presser på for at møde hende, hvilket tvinger hende til at afbryde forholdet. 

Da forholdet er slut, går Claire i terapi, og sammen med denne oprulles hele begivenhedsforløbet. Mere skal ikke afsløres om handlingen, men der er mange overraskende twists, og man befinder sig kun delvis i den virkelige verden.

Juliette Binoche er den mentalt forstyrrede Claire, og hun gør det eminent. Hun springer fra at være den tjekkede forelæser, der taler om Farlige Forbindelser og Nora i Et Dukkehjem til at være fanget i det net af bedrageri, hun selv har skabt. Nicole Garcia er Claires tilknappede psykiater, der kæmper for at få sandheden ud af Claire. Hun er fantastisk i sit samspil med Binoche. Binoche som patienten, der har følelserne uden på kroppen og Garcia som psykiateren, der kun glimtvis afslører sin personlighed. 

Historien er en moderne erotisk thriller, der udspiller sig både i virkeligheden og i cyberspace. Nettet giver i dag uanede muligheder for mennesker til at skabe deres egen virtuelle virkelighed. Claire er en sammensat person, der har været udsat for mange svigt og derfor tager sagen i egen hånd med store personlige konsekvenser dels for hende selv dels for den unge mand, der udsættes for hendes bedrageri. Man kommer ud i mange af hendes sinds krinkelkroge, og der er ikke lige smukt alle steder. Om det er nok til at tilgive hendes bedrag, må være op til den enkelte at vurdere.

Forført: premiere 13. august 2020 

Medvirkende: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Guillaume Gouix 

Instruktion: Safy Nebbou 

Manuskript: Safy Nebbou & Julie Peyr (manuskript, adaptation og dialog) 

Baseret på roman af Camille Laurens 

Længde: 101 min. 

Land/år: Frankrig, 2019 

Originaltitel: Celle que vous croyez